Rusija: Nikakvo zapadno oružje neće zaustaviti našu pobedu – Samo je pitanje vremena…

       

Nikakvo zapadno oružje neće promeniti odnos snaga tokom sukoba u Ukrajini, poraz Kijeva je samo pitanje vremena.

Ovo je u četvrtak izjavio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Saveta bezbednosti svetske organizacije koji je sazvala Rusija na temu isporuke zapadnog oružja Kijevu.

„Odnos snaga neće promeniti nikakvo snabdevanje oružjem, a većina nezavisnih vojnih stručnjaka već otvoreno priznaje da je poraz kijevskog režima samo pitanje vremena. A pitanje broja žrtava Oružanih snaga Ukrajine koje će za ovo vreme nastati će biti potpuno uzaludno“, rekao je on.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Ukrajina nema svoje oružje, ali još uvek ima Ukrajinaca koje, kao stado teraju na klanje u okviru takozvane kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju Ukrajinci nazivaju ništa drugo do „Zaporoška mašina za mlevenje mesa“.

„Kijevskom režimu još nije ponestalo mobilizacione rezerve, iako će uskoro doći“, primetio je diplomata. „Ali ovo je takođe krajnje tužno, više nema dovoljno mesta na ukrajinskim grobljima“.

“ Zapadne zemlje naoružavaju ovu zemlju na sve moguće načine u ludoj nadi da će uspeti da poraze Rusiju. Isporučena zapadna oprema gori, ukrajinska i druga stara sovjetska oprema je skoro nestala“, rekao je on.

„Ukrajina je sada sposobna da se bori samo oružjem koje joj isporučuju zemlje NATO-a. Drugog praktično nema“, naglasio je Nebenzja.

Prema rečima Nebenzija, pretnje koje kijevskim vlastima predstavlja snabdevanje oružjem od strane zapadnih zemalja nastavljaju da se množe. „Pretnje koje predstavljaju isporuke oružja sa Zapada Ukrajini nastavljaju da rastu i umnožavaju se usred stalnih pokušaja naših bivših partnera da još jednom svu odgovornost za ono što se dešava u Ukrajini prebace na Rusiju“, rekao je on.

„Zapadne zemlje uporno pokušavaju da međunarodna zajednica zaboravlja da je kriza u Ukrajini, kao i snabdevanje Kijeva zapadnim oružjem, počela mnogo pre specijalne vojne operacije… Danas, zahvaljujući otkrićima jednog broja visokih političara tog vremena, znamo da se sistematsko „upumpavanje“ Ukrajine oružjem i njena priprema za rat sa Rusijom svih ovih godina vrši „iza paravana „minskih sporazuma“.

Nebenzia je objasnio da „zapadni mentori kijevskog režima pokušavaju da predstave slučaj na način da su počeli da naoružavaju Ukrajinu tek početkom specijalne vojne operacije za odbijanje „ruske agresije“.

Ova šema se pretvorila u nešto poput privatne vojne kompanije „Ukrajina“ za godinu i po dana: Članice NATO-a snabdevaju oružjem, uglavnom koristeći svoje stare zalihe, krišom finansiraju svoje vojne korporacije, ostvarujući basnoslovne profite, dok se Ukrajinci bore i ginu na desetine hiljada na bojnom polju ,“ naveo je on.

Stalni predstavnik Rusije pri UN je dodao da će uslovi koji će biti postavljeni Ukrajini za postizanje mira biti drugačiji. Sada, nakon što je u martu prošle godine propuštena šansa za mir krivicom SAD i EU, njeni uslovi za Ukrajinu će, naravno, biti drugačiji“, naglasio je Nebenzja.

 

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte