Naslovnica SPEKTAR Rusi izvršili masovne napade u Ukrajini- Uništene francuske trupe!

Rusi izvršili masovne napade u Ukrajini- Uništene francuske trupe!

Ruske oružane snage napale su lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koja je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine, prenose RIA Novosti pozivajući se na koordinatora Nikolajevskog podzemlja Sergeja Lebedeva.

Sa druge strane, ukrajinski izvori tvrde da nema povređenih u današnjem napadu i prilažu snimak koji vidite ispod. Ukoliko se zaista potvrdi, u pitanju bi bio drugi veliki napad na francuske trupe i plaćenike u Ukrajini.

Prvi se dogodio u Harkovu početkom ove godine. Raketiranje se odigralo 17. januara 2023. godine, kada je rusko Ministarstvo odbrane zvanično izjavilo da je nakon preciznog udara na desetine stranih plaćenika ubijeno i ranjeno u gradu Harkovu u Ukrajini.

UNIŠTENJE FRANCUSKIH TRUPA U UKRAJINI

Ruske oružane snage, kako tvrde, izvršile su masovne napade na francusku vojsku koja se nalazila na teritoriji Slavjanska.

-Prema izveštajima naših drugova, projektil je doleteo na „lokaciju“ gde su se nalazili

ukrajinski artiljerci, najverovatnije, oni Francuzi koji su doveli samohodne topove CAESAR u pomoć Banderi, rekao je Lebedev.

U ovom trenutku nema informacija o tome kakvo je oružje korišćeno u napadu, ali se prema pojedinim ruskim izvorima može govoriti o upotrebi taktičkog raketnog sistema Iskander.

-Tamo je sve razneto do temelja. Dolasci su brzi, komentariše udarac neimenovani izvor.

FRANCUSKE TRUPE U SLAVJANSKU

Prema podacima koje su ranije iznosila ruska glasila, prve jedinice francuske Legije stranaca prebačene su u Slavjansk i smeštene na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Ovi plaćenici su, prema preliminarnim informacijama, specijalizovani za artiljerijsko izviđanje i inžinjeriju, posebno za utvrđivanje i izgradnju poljskih utvrđenja. Očekuje se da će francuska vojska pomoći ukrajinskoj vojsci u odbrani Slavjanska dok se linija fronta pomera ka tom gradu.

HAUBICE CAESAR U UKRAJINSKOM SUKOBU

Pored prisustva francuskih plaćenika, u region su isporučene i haubice CAESAR. Prema poruci kopredsedavajućeg Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Javne komore Vladimira Rogova, Oružane snage Ukrajine predale su novu seriju francuskih haubica CAESAR.

Brigadna artiljerijska grupa, navodi ruski izvor Vojna Hronika, ima od 12 do 15 haubica na točkovima, kao i nekoliko kamiona „Reno” sa pomoćnom opremom. Ova oprema je prebačena na skladištenje u Starokramatorski mašinski kombinat iz Dnjepropetrovska.

MOGUĆE POSLEDICE UDARA PO FRANCUSKIM PLAĆENICIMA

Odnosi Rusije i Francuske pokazuju drastično pogoršanje nakon ruskog udara na plaćeničku bazu u Harkovu, u kojem je prema navodima poginulo više od 60 i ranjeno najmanje 20 vojnika.

Ponovni udar Oružanih snaga Rusije na lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku mogao bi da ima negativne posledice po Francusku vlast, posebno imajući u vidu činjenicu da se francuski građani protive prisustvu redovnih formacija na ukrajinskoj teritoriji.

Prisustvo stranih vojnih specijalista i naprednog naoružanja u zoni sukoba svakako može dovesti do njegove dalje eskalacije i uključivanja drugih zemalja u sukob.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social