Rafin izazov Federeru i Đokoviću: „Teško da će me prestići pre nego što umrem“

Rafael Nadal je uporedio sebe sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Osvajač 19 Grend slem trofeja je uz pomenutu dvojicu u konkurenciji da na kraju karijere postane najveći teniser svih vremena (GOAT).

Rafu to, ipak, ne interesuje preterano, kao ni ukupan broj slemova, prenosi B92.

– Danas se nalazimo u takvoj situaciji. Federer ima 20, ja 19, a Đoković 16 (grend slemova). Voleo bih da završim kao igrač sa najviše titula, ali nisam time opsednut. Meni je fokus bio na tome da igram što duže – kazao je Nadal za „Diario de Majorka“.

Tridesettrogodišnji Španac govorio je o ambicijama tokom karijere.

– Zdrava ambicija je dobra, prekomerna je loša, kao i sve ostalo u životu, jer može da izazove frustracije, zavist, nesreću… To imam na umu i dosta sam srećan. Ako oni budu imali više titula od mene to će biti jer su bili bolji – jasan je bio Rafa koji je zatim ponovio nešto što smo od njega čuli pregršt puta:

– Ne možete da se nervirate jer komšija ima veću kuću od vas ili bolji telefon. Ja sam zadovoljan jer sam ostvario sve čemu sam težio.

Nadal je Rolan Garos osvojio 12 puta, čime je apsolutni rekorder, ali i dalje ne bi dao jednu titulu u Parizu za još jednu na Vimbldonu, kojih ima „samo“ dva.

Ne bih dao Rolan Garos za još jedan Vimbldon. Osvojiti ga 12 puta je izuzetno posebno. Ja sam to uradio, a ja sam normalan čovek, tako da je moguće da to uradi i neko drugi, ali je potrebno biti svestan da je tu brojku jako teško dostići i da niko neće uspeti da me prestigne pre nego što napustim ovaj svet – ispričao je Rafa.

(B92)