Naslovnica ŽIVOT Putinove cipele za planinarenje proizvedene u Republici Srpskoj

Putinove cipele za planinarenje proizvedene u Republici Srpskoj

Ruski predsednik Vladimir Putin nosi obuću za planinarenje koja je proizvedena u u Republici Srpkoj, u pogonima Dermala u Kneževu (nekadašnjem Skender Vakufu).

Putin je inače avanturista i veliki je ljubitelj prirode, te postoje mnoge fotografije i video-snimci sa njegovih raznih aktivnosti, a na nekima od njih se vide i cipele za planinarenje nemačke marke „Haix“.

Inače, neke od cipela ove marke se proizvode u pogonima fabrike Dermala koji se nalaze u Kotor Varošu i Kneževu, piše portal Kliks.

Vlasnik fabrike iz BiH Radenko Bubić je za RTRS kazao da su upravo cipele koje na nekoliko fotografija nosi Putin proizvedene u Kneževu.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzureOVDE 

On je kazao da su od prijatelja iz Nemačke saznali da Putin nosi upravo njihovu obuću, ali da su u to bili sigurni kada su videli fotografiju na kojoj se nalaze cipele koje su proizveli u pogonu u Kneževu, te koje se ne proizvode nigde drugde – tačno one boje i dizajna kao što je i na fotografiji.

Ova firma ne proizvodi obuću za domaće tržište, ali ima u planu da proširi proizvodnju i napravi prodavnicu u BiH.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE