Proneverila De Nirovih 6 miliona dolara pa ga tužila za seksualnu diskriminaciju

niro

Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta de Nira, tužila je slavnog glumca za navodnu „seksualnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje“, a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Robinsonova tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao „seksualno eksplicitne komentare“ i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi CBS.

Robinsonova navodi da više nije mogla da izdrži „neprijateljsko radno okruženje“ i da je preko branioca obavestila De Nira i kompaniju Čenel prodakšns da razmišlja o tužbi za diskriminaciju.

Tvrdi i da je glumac činio „neželjene fizičke kontakte“ i seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da ju je ponižavao dodeljivanjem „stereotipno ženskih dužnosti“, kao što su kućni poslovi.

Robinson kaže i da joj je De Niro pretio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija Čenel prodakšns osveta. Ona je podnela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

Robinsonova je u tužbi opisana kao „nelojalan zaposlenik“ i optužena da je „više puta i metodično“ zloupotrebljava De Nirovo poverenje radi pronevere sredstava, prenosi Internešenel.

U tužbi se navodi i da je ona gledala Netfliks dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajuci 55 epizoda „Prijatelja“. Robinsonova je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

(B92,Tanjug)