Naslovnica ŽIVOT Prodao stan da pomogne bolesnom prijatelju i završio na ulici, ubijen zbog...

Prodao stan da pomogne bolesnom prijatelju i završio na ulici, ubijen zbog 390 din.

Kristijan Kostić poznatiji kao Bleki, ubijen je 9.2.2022. godine, kada ga je presreo Žarko R. i tražio mu novac. Nesrećni čovek u tom trenutku mu je dao 390 dinara koliko je imao kod sebe, a kada mu je osumnjičeni zatražio još, rekao je da nema. Žarko R. tada je nasmrt pretukao uličnog svirača, a čovek je od zadobijenih povreda podlegao u Urgentnom centru.

Kada ga je Žarko R. pretukao, ostavio je Blekija da leži u Kosovskoj ulici. Vest o ubistvu Kostića potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su skoro svakodnevno mogli da ga vide kako svira gitaru u centru Novog Sada. Iz tog razloga podneta je Inicijativa da se u gradskom centru postavi spomen klupa ubijenom uličnom sviraču, koju je podržao bivši gradonačelnik Miloš Vučević.

Kostić je svojevoljno postao beskućnik jer je prodao stan da bi pomogao bolesnom prijatelju.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu novosadskog Višeg suda kojom je Žarko R. iz Žablja proglašen krivim i osuđen na je 18 godina zatvora, zbog teškog ubistva uličnog svirača Kristijana Kostića.

Sahranjen je 17.2.2022. godine na Gradskom groblju u prisustvu brojnih prijatelja gde su mu kolege ulični svirači odsvirali pesmu Boba Dilana ’’Knockin’ on heaven’s door’’.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social