Naslovnica ŽIVOT Prirodni lek za migrenu

Prirodni lek za migrenu

[adsenseyu2]

bfrgf

[adsenseyu3]

Ukoliko često osećate snažnu glavobolju, a vaš leakr smatra da je s vama sve u potpunom redu, vreme je da pregledatesvoj jelovnik…

Istraživanje naučnika američkog Univerziteta Džon Hopkins, otkrilo je da smanjenje unosa soli za otprilike tri grama, može da smanji glavobolje za 31 procenat.

Ispitanicima istraživanja, koji su jeli oko devet grama soli na dan, unos soli je najpre smanjen na šest grama što je dovelo do proređivanja glavobolja za otprilike 30 procenata, što se dodatno potvrdilo nakon što su nakon nekog vremena unos soli smanjili na samo tri grama na dan.

Naučnici pretpostavljaju da smanjen unos soli, odnosno natrijuma, doprinosi sniženju krvnog pritiska, što direktno utiče na smanjenje glavobolja budući da su one  često uzrokovane visokim krvnim pritiskom.

[adsenseyu1]

Hipertenzija odnosno visok krvni pritisak povećava rizik i od moždanog udara, srčanog udara, bolesti bubrega, osteoporoze, pa čak i nekih vrsta karcinoma, te je vrlo poželjno smanjiti unos soli koji utiče na smanjenje krvnog pritiska, pa posredno i na smanjenje rizika od spomenutih bolesti.

Pre svega, prestanite da dosoljavate hranu u tanjiru. Potom, izbegavajte dimljenu i usoljenu hranu, mesne prerađevine, grickalice tj. sve namirnice koje sadrže dodatnu so.

Na glavobolju mogu da utiču i promena vremena, nedostatak sna, umor i emotivni stres, kao i preterano konzumiranje alkohola i preskakanja obroka, pa se potrudite da eliminišete koliko god može određene uzroke glavobolje.

(24sata.hr)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]