Naslovnica IZA OGLEDALA Naučnici potvrdili: Piramide nisu gradili Egipćani već starija i naprednija civilizacija

Naučnici potvrdili: Piramide nisu gradili Egipćani već starija i naprednija civilizacija

 piramida u gizi

U egipatskom glavnom gradu Kairu je od 13. – 18. decembra 2011. održana Međunarodna naučna konferencija “ Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija „.

Pet ruskih instituta za fiziku , matematiku i geometriju organizatori su konferencije koja je uključivala posete desetinama najstarijih i superiornih piramida na platoima Gize, Sakare, Mejduma i Dahšuru.

[adsenseyu1]

Član ruske Akademije prirodnih nauka i istraživač s moskovskog Smitovog instituta geofizičar dr. Oleg Khavroshkin je u više navrata , sa svojim timom , vršio snimanja geofizičkih polja piramida . Njegov zaključak je da Keopsova , Crvena , Kefrenova , Savijena i Snefruova piramida pokazuju osobine složenih antena sa četiri izmerene funkcije : ( 1) kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije, ( 2 ) emiter elektromagnentih polja, ( 3 ) akustična te ( 4) seizmička antena.

Eksperimenti na piramidama u Dahšuru su pokazali da se seizmoakustična emisija udesetorostručuje na vrhu piramide što dokazuje da je ova građevina napravljena kao složena mašina za fokusiranje energije prema njenom vrhu .

Replika Keopsove piramide je napravljena u okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku , koja je članica Ruske akademije nauka . Dr. D.V. Pancheluga je predvodio istraživanje uticaja energije piramida na biološke sisteme tokom leta 2011. Eksperimenti sa semenom su dokazali da kada se stavi unutar piramide, seme brže raste u odnosu na kontrolni uzorak koji je bio van piramide .

[adsenseyu5]

Fizičar dr. Sergei Siparov sa ruskog Istraživačkog instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, je govorio o svrsi egipatskih piramida . Njegov zaključak je da je tu reč o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima , pojačava podzemna seizmička kretanja za 20 puta, transformišući akustične talase u elektromagnetne. Po njegovom misljenju , najstarije piramide na egipatskom tlu su služile kao “ radio – lokatori“, „navigacioni uređaji “ a različite dimenzije i oblici piramida su stvarale različite frekvencije.

Ruski istraživači dr . O. Kozlova i A. Ermolaev su analizirali uzorke sa zidova prostorija Crvene piramide. Uzorci materijala su uzeti na sastavima megalitnih blokova gde se pojavljuje gusta tečnost. Analiza je pokazala prisustvo stroncijuma i termalne aplikacije što upućuje da piramida “ usisava “ tečnosti, u ovom slučaju ulja, iz zemljine utrobe. Ovi rezultati su u ravni sličnih istraživanja koja su eksperimentalno dokazala ulogu piramide kao vodene pumpe . Geometrija piramide i njena pravilna orijentacija prema severu omogućava ovim kompleksnim građevinama da iz zemlje povlače likvidne materijale.

[adsenseyu1]

Inostrani član ruske Akademije prirodnih nauka i pronalazač bosanskih piramida dr . Semir Osmanagić je predstavio otkriće i hronologiju interdisciplinarnih naučnih istraživanja Bosanske doline piramida . Naučni timovi iz Italije , Hrvatske , Srbije i Finske tokom 2010-2011 detektovali su i izmerili fokusirana elektromagnetna polja , ultrazvuk i infrazvuk na vrhu Bosanske piramide Sunca koji nisu prirodnog porekla . Slični fenomeni su izmereni  iu podzemnom lavirintu tunela ispod piramida u Visokom.

Osnivač Instituta Finsler geometrije dr . Dmitri Pavlov je teoretski dokazao vezu između Finsler geometrije („hiperbolična polja “ ) , električne tehnologije i tehnologije piramida , a na osnovu istraživanja na replici Keopsove piramide koja se nalazi u okviru Instituta .

[adsenseyu6]

Akustična istraživanja J.J. Hurtaka u Kraljevoj odaji Keopsove piramide tokom 1990 – ih je predstavila U. Granogger iz Nemačke . Zaključak je da ova prostorija selektira određene niže frekvencije i pojačava ih . Upravo ove frekvencije imaju blagotvorni uticaj na moždane talase.

Direktor Fonda za naučni razvoj “ Treći Milenijum “ Andrei Skliarovo je analizirao pojedine megalitne blokove na platoima piramida u Egiptu dokazujući da su obrađivani visokotehnološkim alatima koji nisu bili dostupni u faraonskom Egiptu.

Ova Konferencija pokazuje da ozbiljni istraživači eksperimentalnim putem i upotrebom naučnog instrumentarija ubedljivo dokazuju da najstarije i superiorne piramide na tlu Egipta nisu građene u doba faraona koji nisu imali znanja ni tehnologiju za njihovu gradnju . Reč je o starijoj i naprednijoj ciivilizaciji.

Za nadati se da će odlaskom “ stare garde “ egiptologa predvođene dr . ZAHIJA Havassu pasti i barijere istraživanjima nezavisnih naučnika iz sveta koji do sada nisu imali slobodan pristup piramidama . Na taj način će se moći odrediti starost , graditelji , način i svrha gradnje ovih objekata . Upravo održana Konferencija u Kairu je značajan pomak u tom pravcu.

(4Dportal)

[adsenseyu5]