Naslovnica ŽIVOT PREVARA U PROKUPLJU: Mlada iz Albanije posle venčanja pobegla sa 1.500 evra

PREVARA U PROKUPLJU: Mlada iz Albanije posle venčanja pobegla sa 1.500 evra

albanija

Ako albansko Tužilaštvo izađe u susret i dokaže se da je na prevaru od mladoženje uzela 1.500 evra, kazna neće biti zanemarlјiva

Osnovno tužilaštvo u Prokuplјu uputilo je zahtev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne da ispitaju slučaj prevare u kojoj je učestvovala albanska mlada, koja je samo par sati provela kod mladoženje u Prokuplјu a zatim pobegla, prethodno mu uzevši 1.500 evra da se uda za njega.

[adsenseyu1]

Sumnja se da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama obavila prevaru, jer su od potencijalnog mladoženje iz Prokuplјa uzeli 1.500 evra, a devojka koja je trebalo ad se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobegla!

Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji – potrvdio nam je portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplјu Boro Zečević.

[adsenseyu4]

On nije hteo, u cilјu istrage koja se vodi da govori o identitetu lica i detalјima, ali smo saznali da je Prokupčanin preko albanske agencije koju vodi žena uspeo da dođe do mlade. Iako se sve završava telefonom, platio je 1. 500 evra da mu dovedu ženu za brak. Mlada se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplјu i sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavlјen kao ujak.

Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala. Kako ju je uzaludno tražio par dana, shvatio je da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.

[adsenseyu1]

– Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za celu družinu. U Prokuplјu i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavlјuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1. 000 evra – kaže naš izvor.

Ako albansko Tužilaštvo izađe u susret i dokaže se prevara, kazna neće biti zanemarlјiva.

Poslednjih godina, posebno u planinskim i seoskim sredinama mlade iz Albanije su hit i ima desetina primera iz prokupaček i kuršumlisjke opštine brakova koji su skloplјeni na ovaj način.

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]