Naslovnica U FOKUSU Prebegli ruski pilot od Ukrajine će dobiti nagradu od pola miliona dolara

Prebegli ruski pilot od Ukrajine će dobiti nagradu od pola miliona dolara

Ruski pilot koji je prebegao na ukrajinsku stranu te njezinoj vojsci predao helikopter Mi-8 dobiće nagradu od pola milouna dolara, rekao je ukrajinski zvaničnik.

Predstavnik ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrij Jusov je na televiziji u utorak rekao da će novac biti isplaćen u ukrajinskoj valuti grivnji. Pozvao je druge pripadnike ruske vojske da slede primer prebega.

Ukrajinski mediji danima izveštavaju o prebegu 28-godišnjeg Rusa, Maksima Kuzminova.

Ukrajina ima službeni popis nagrada za vojnu opremu koju ruski vojnici predaju. Za tenk, na primer, mogu dobiti 100.000 dolara. S druge strane, u Rusiji, bonusi se isplaćuju za avionee, tenkove i drugo oružje.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

“Ukrajina je demokratska država pod vladavinom prava. Ispunjavamo vlastite obaveze i obaveze međunarodnog prava”, rekao je Jusov.

„Stoga još jednom ponavljam, oni Rusi koji ne žele da postanu ratni zločinci, molim vas, predajte se, prebegnite na ukrajinsku stranu i odbranite vlastitu čast i savest, borite se protiv režima”, dodao je on.

[adsenseyu1]

Tajna služba uverila je mladića da pređe na ukrajinsku stranu u sklopu posebne, duge operacije.

Prema internetskom portalu Ukrajinska pravda, helikopter je sleteo u Harkovskoj oblasti na istoku Ukrajine. Dva člana posade su ubijena. Pilot je u Ukrajini sa svojom porodicom koja je ranije pobegla iz Rusije.

Helikopter, za koji je rečeno da je prevozio rezervne delove za ruske borbene avione, takođe je u zemlji, izvestila je Ukrajinska pravda.

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social