Naslovnica IZA OGLEDALA Pol Krejg Roberts: Nuklearni Armagedon će krenuti iz jedne od ove 3...

Pol Krejg Roberts: Nuklearni Armagedon će krenuti iz jedne od ove 3 države

Napad na ruski sistem upozorenja je Putina, koji je ranije verovao u razboritost svojih „partnera“, približio stvarnosti.

Situacija je očajna, a nerazumni Zapad izaziva dalje pogoršanje. Sada je imperativ da se Bajdenov režim što pre povuče i sedne za pregovarački sto sa Putinom.

Kenedi i Hruščov rešili su kubansku raketnu krizu. Putin je jasno stavio do znanja da želi da reši konflikt u Ukrajini, koji je Zapad gurnuo u krizu. Ali zašto Vašington ne želi da reši ovu opasnu krizu?

I zašto ja jedini postavljam ovo pitanje?

Zapad saziva propagandnu „mirovnu konferenciju“. Ukrajinski napadi na ruske radarske stanice čine SAD nervoznim. Vašington post se pretvara da Vašington nema nikakve veze sa njima.

Nemački lider pravi oštar okret za 180° i dozvoljava Kijevu da udari na rusku teritoriju. Rusija premešta jedanaest nuklearnih podmornica u Atlantski okean. Ludi zapadni svet donosi smak sveta čovečanstvu.

Armagedon se približava

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govorio je 18. maja na 32. sednici Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

U svom govoru, on je istakao da nakon 20 godina hladnokrvnog tretmana „zapadnih partnera“ ruska vlada počinje da shvata da su ti „partneri“ zapravo njeni neprijatelji.

Pre ili kasnije, i Putin i Lavrov će shvatiti da se protiv Rusije podiglo satansko zlo, sa kojim je nemoguće pregovarati.

U početku su Putin i Lavrov pokušali da se izbore sa ovim zlom diplomatski. Čak i nakon što je ceo Zapad naglašeno ignorisao pokušaje ruske vlade u decembru 2021 – januaru 2022. da postigne sporazum o međusobnoj odbrani, Moskva i dalje nije razumela svog neprijatelja i svojim sporim i ograničenim ulaskom u Ukrajinu neozbiljno je pružila Vašingtonu mogućnost da proširi sukob.

Sada je, po svemu sudeći, sukob raširen. Ako Putin ne uspe da ostvari odlučujuću pobedu pre nego što Zapadnu Ukrajinu preplave vojnici NATO-a, Putinu će ostati samo dve opcije: predaja ili nuklearni rat.

Zapad je pitanje opstanka sveta stavio u ruke tri veštačke države

Svi svetski problemi se vrte oko tri veštačke države: Ukrajine, Tajvana i Izraela.

Ukrajina je bila deo Rusije duže nego što postoje Sjedinjene Države. Ukrajinu je prvi put stvorio kao nezavisnu državu ranih 1990-ih od strane Vašingtona nakon što se Sovjetski Savez raspao i Jeljcin, marioneta Vašingtona, preuzeo mesto Komunističke partije na vlasti.

Dakle, Ukrajina je veštačka država koja datira desetine godina unazad i nikada ranije nije postojala kao samostalna celina.

Tajvan je malo ostrvo uz kinesku obalu koje je deo Kine i naseljeno je Kinezima.

Vašington je pokušao da se pretvara da je to malo ostrvo Kina i stavio Tajvan u Savet bezbednosti UN.

Ali predsednik Nikson je bolje znao šta da radi. Podržao je postavljanje Tajvana i kontinentalne Kine na njegovo mesto. Nikson je bio začetnik politike jedne Kine koju je Amerika sledila sve do Bajdenovog režima.

Izrael je bio stvaranje glupe i korumpirane britanske vlade – ili, tačnije, stvaranje fanatičnih cionista koji su proterali bezbroj Palestinaca iz svojih gradova i sela. Čitave generacije Palestinaca rođene su u izbegličkim kampovima u Jordanu i Libanu.

Uništavanje Palestine kao zemlje i genocid nad njenim narodom nastavljaju se nesmetano od 1947. godine i niko ništa nije uradio po tom pitanju.

Izrael se izvukao jer je igrao na kartu holokausta kako bi stvorio simpatije za svoj status žrtve i zato što je platio izborne kampanje zapadnih političara u zamenu za održavanje svoje retorike.

Sada razmislite o činjenici da je svaka od ove tri potpuno veštačke države sposobna da oslobodi nuklearni Armagedon.

Ukrajina to može učiniti ako nastavi da koristi rakete dugog dometa koje je isporučio Zapad za napad na ruski sistem upozorenja na nuklearne rakete.

Tajvan to može učiniti ako prihvati okupaciju američkih vojnika i prihvati dodatne isporuke američkih projektila.

Izrael to može učiniti ako dobije od Bajdenovog režima odobrenje za napad na Iran.

Evo o čemu vas sada pozivam da razmislite: Ako su Sjedinjene Države zaista supersila, i ako je Zapad u celini super-sila, kako to da je njegova budućnost završila u rukama tri veštačke države?

Autor: Paul Craig Roberts – doktor ekonomije, bivši podsekretar američkog trezora za ekonomsku politiku u administraciji Ronalda Regana. Svojevremeno je bio autor redovne kolumne u Vašington tajmsu. Autor brojnih knjiga posvećenih najvećim problemima našeg vremena.

Prevod i adaptacija Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social