Naslovnica ŽIVOT Pojedite samo šest komada ovoga u jednom danu i vaše telo će...

Pojedite samo šest komada ovoga u jednom danu i vaše telo će biti izlečeno..!

[adsenseyu2]

mladi- beli- luk

[adsenseyu3]

Beli luk je jedna od najboljih namirnica na svetu! On izuzetno dobro utiče na zdravlje i čini našu hranu ukusnijom. Ukoliko pojedete šest čena belog luka, možete izlečiti svoje telo za samo 24 časa! Beli luk je prilično super hrana!

Kako je beli luk blizak rođak crnom luku, njegove dobre osobine nisu iznenađujuće. Crni luk, beli luk i vlasac svi spadaju familiji alijuma. Alijum je glavni sastojak svih ovih moćnih namirnica i on brani organizam od bolesti dok njih čini toliko ukusnim. Beli luk se koristi u medicinske svrhe već vekovima.

Njegova upotreba se može pratiti kroz istoriju čak do antičkog Egipta! Druge antičke civilizacije su ga takođe koristile, uključujući Grke, Vavilonce, Rimljane i Kineze.

[adsenseyu1]

Beli luk raste u obliku balona. Svaki balon sadrži oko 10-20 čena. Kada pojedete 6 čena, možete izlečiti svoje telo za samo 24h, mada mnogi prirodni lekovi koriste mnogo manje, recimo pola čena. Supstanca koja se nalazi u belom luku se naziva alicin. Alicin u organizam dospeva putem probavnog trakta i putuje kroz telo.

Ovo se dešava tokom prvog sata nakon konzumiranja belog luka. Za 2-4 sata, supstance belog luka počinju da uništavaju kancerogene ćelije!

ncvdisubvc483834

„Nacionalni institut za kancer“ izjavljuje: „Zaštitni efekti (protiv kancera) se mogu izvesti iz njegovog antibakterijskog dejstva ili iz njegove sposobnosti da spreči formiranje supstanci koje prouzrokuju rak, zaustavi aktiviranje tih supstanci, pojača oporavak DNK-a, smanji proliferaciju ćelija ili usmrti ćelije.

Tokom 4 do 6 sati nakon konzumiranja belog luka, metabolizam počinje da prepoznaje dobre karakteristike i pomaže pri eliminisanju ekcesivnih tečnosti i masnoća. Beli luk to čini tako što pospešuje rad T ćelija koje brane organizam od virusa.

[adsenseyu4]

Naučnici za nutriciju sa Univerziteta na Floridi su izjavili da je uzimanje odstojalog belog luka umanjilo teskobu prehlade i gripa i brže uklonilo te simptome kod osoba koji su ga uzimali, za razliku od onih koji nisu. Oni veruju da je to zato što je beli luk imao dobar uticaj na njihov imunitet.

Nakon 6-10 sati od probavljanja, beli luk utiče na ćelije. Mala grupa istraživača na Medicinskom univerzitetu u Južnoj Karolini je otkrila korisnu informaciju za sve one koji žele da konzumiraju dosta belog luka. Naime beli luk ima moć da uništi kancerogene moždane ćelije a da istovremeno ne utiče na ostale ćelije mozga.

U periodu od 10 do 24 sata nakon konzumiranja belog luka, telo je iskusilo njegove brojne beneficije. Beli luk toliko dobro utiče na telo da je skoro podigao teret sa samog tela. Ukoliko ste jeli beli luk pre 24h, najverovatnije se osećate odlično jer vaše telo sad ima jači imuni sistem, smanjen loš holesterol, poboljšanu strukturu kostiju, pa čak i poboljšane atletske sposobnosti.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]