Pilot koji je putovao kroz vreme video je nešto što se ostvarilo tek posle 4 godine

Postoje mnoge glasine o vremenskoj mašini. Može se koristiti za putovanje u prošlost ili budućnost, zbog čega je toliko popularna među scenaristima i piscima.

Naučnici su oprezni u pogledu dostignuća u ovoj oblasti. Prema njihovom mišljenju, takva mašina može biti stvorena tek oko 2120. godine. Ali postoje brojni dokazi da se istina krije od ljudi. Svedoci slučajnog, ili namernog putovanja kroz vreme, pre ili kasnije, govore o svojim iskustvima.

Maršal britanskih vazdušnih snaga Viktor Godard često je posmatrao čudne događaje. Ipak, dugo se nije usuđivao da opiše ono što je video na svojim letovima, zato što se drugi piloti, koji su više leteli od njega, nisu žalili na nešto slično.

Godine 1935. Viktor Godard je unapređen u zamenika direktora obaveštajne službe britanskog vazduhoplovstva. To je značilo da su gore navedeni zvaničnici smatrali čoveka potpuno razumnim i nisu sumnjali u paranormalne događaje koji su se njemu dešavali. Međutim, bivši pilot je do tada već krio nekoliko tajni.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na ivici fantazije

Irac D.H. Brenan, koji je lično poznavao Godarda, napisao je u svojoj knjizi Putovanje kroz vreme: nove perspektive da se 1935. godine pilotu dogodio potpuno neobičan incident. Kada je preleteo iznad napuštenog aerodroma u blizini Edinburga da ga nadgleda, video je dotrajale zgrade.

Vraćajući se u bazu, Godarda je uhvatila oluja i morao je da se vrati. Približavajući se istom objektu, otkrio je da nema oluje, oblaci su se razišli, a na nebu je sijalo sunce.

Aerodrom je izgledao uredno održavan. Bio je prekriven jarkom bojom, zaposleni u plavim uniformama šetali su pistom. Na parkingu su bila 4 žuta aviona nepoznatog modela. Čovek je bio šokiran ovim razvojem događaja.

Čuvao je ovu tajnu, plašeći se da mu neće verovati. Ali nakon 4 godine, Viktor je video isti renovirani aerodrom sa inženjerima u plavim uniformama. Avioni su bili obojeni žutom bojom. Sve je bilo kao u njegovoj viziji.

Proročki snovi

Jednog dana, Godardov avion se srušio. Sve se dogodilo tačno kao u snu koji mu je jedan od drugova ranije ispričao. Tog kobnog dana pilot je uspeo da preživi. On je novinarima rekao za incident. Na osnovu njegove priče snimljen je i film koji je nazvan „Noć u kojoj mi je suđeno da umrem“.

Pre objavljivanja filma 1955. i pre popularnosti koja je pogodila Godarda, bio je u britanskim vazdušnim snagama. Nakon toga je počeo da predaje inženjerstvo na fakultetima na Kembridžu i Londonu. Ali čudni događaji nastavili su da ga proganjaju.

Godine 1975. Viktor je lokalnim novinama poslao fotografiju na kojoj je uslikao duha. Pokazalo se da su mišljenja javnosti o fotografiji podeljena: neko je video suštinu, neko je fotografiju smatrao fantazijom ludaka.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs