Naslovnica ŽIVOT Ovo morate znati: Kako da preživite infarkt ako ste sami u vreme...

Ovo morate znati: Kako da preživite infarkt ako ste sami u vreme napada

fgdw347fhdsdjk

[adsenseyu2]

Za svaki slučaj, trebalo bi da znate ovu proceduru.

Prema istraživanju, 80% slučajeva smrti uzrokovane srčanim udarom su osobe koje su bile same u vreme srčanog napada i nisu mogle da pomognu same sebi.

Kako primetiti ako imate srčani udar?

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2605″]Srčani napad imate ako osećate oštar bol u grudima koji se širi prema ruci i vilici.[/stextbox]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF330A“]Prema lekarima, imate 15 sekundi da sami sebi pomognete pre nego što izgubite svest.[/stextbox]

Ponekad simptomi počinju polako i traju duži vremenski period, što znači da imate vremena da stignete do najbliže bolnice ili pozovete pomoć. Međutim, nemojte da rizikujete već sprovedite sledeću proceduru.

Kašljite konstantno i snažno. Udahnite duboko pre svakog kašlja. Kašalj mora biti dubok i produžen.

[adsenseyu4]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3108″]Duboko udahnite i teško kašljite na svake 2 sekunde, dok pomoć ne stigne ili srce ne počne da radi pravilno.[/stextbox]

Duboko disanje dovodi kiseonik u pluća i pokreti tela tokom kašljanja stežu srce i održavaju cirkulaciju krvi. Krvni pritisak ponovo uspostavlja normalan ritam.

U međuvremenu, pozovite pomoć vaših suseda telefonskim pozivom. Nemojte prestati sa kašljanjem dok vam se neko ne javi na telefon – to će vam spasiti život!

Prema lekarima, ljudi koji praktikuju ovaj metod, uspešno stignu u bolnicu i sačekaju pomoc koja je potrebna.

Ovaj metod nije naučno dokazan, ali doktori ovo savetuju kada primetite prve simptome srčanog udara. Najbolje je da potražite lekarsku pomoć, jer se ne zna da li je pacijent u stanju da kašlje onoliko duboko koliko je neophodno da ponovo uspostavi normalan ritam srca, a da ne izgubi svest.

U svakom slučaju, dobro je se upoznati se sa ovom metodom!

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]