Naslovnica U FOKUSU Orban: Naredna dva meseca biće brutalnija nego što mislimo – Putin i...

Orban: Naredna dva meseca biće brutalnija nego što mislimo – Putin i Zelenski su mi odgovorili isto

Mađarski premijer Viktor Orban dao je intervju za nemački Bild nakon posete Kijevu i Moskvi, gde je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je otkrio šta mu je Putin rekao unutar zidina Kremlja, a svoju „misiju“ opravdava navodnom eskalacijom na bojnom polju.

Prokomentarisao je za Bild svoje razgovore sa Zelenskim i Putinom.

„Obojici sam postavio isto pitanje. Pitao sam oba šefa država (Zelenskog i Putina, op.a.) da li postoji šansa da pristanu na privremeno primirje koje bi ubrzalo mirovne pregovore. Da krenemo od prekida vatre. Jer u ovom trenutku svi su razmišljaju u drugom pravcu, oni prvo žele da postignu mirovni sporazum, a tek onda da proglase primirje“, rekao je Orban.

„I Rusi i Ukrajinci odgovorili su isto: Primirje je u interesu neprijatelja jer će tokom primirja imati vremena da se reorganizuju i pripreme za nastavak rata“, dodao je mađarski premijer.

Kako je Orban za Bild istakao razgovori sa suprotstavljenim stranama u ratu jasno su mu pokazali da će naredna dva ili tri meseca biti brutalnija nego što mislimo. Kako je rekao situacija na frontu će biti još gora.

„U narednih nekoliko meseci stvari će se pogoršati na frontu. Rusija ima više oružja i Rusi su odlučniji. Tako da će energija sukoba, broj mrtvih, broj žrtava biti brutalniji nego u poslednjih sedam meseci, iako je i period pre toga bio veoma brutalan“, kazao je mađarski premijer.

„Ne raspravljam se o tome ko je u pravu, a ko nije. Jer moj cilj je mir i prekid vatre“, zaključio je Orban.

(Bild,B92)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social