Oliver Stoun: Amerika bi mogla da aktivira nuklearno oružje u Donbasu

Američki filmski režiser Oliver Stoun smatra realnim da Zapad upotrebiti taktično nuklearno oružje u Donbasu.

Poznati filmski režiser je u izjavama američkih političara video pripremu javnog mnjenja.

„Poslednjih nedelja sam sa zabrinutošću posmatrao kako se odnekud ponovo pojavila Viktorija Nuland, upozoravajući Ruse i nas, ciljanu publiku, na paklene posledice u slučaju da Rusija primeni nuklearno oružje bilo koje vrste. Te teze su preuzeli drugi zvaničnici i televizijski voditelji kako bi učvrstili tu ideju – Rusi planiraju da primene nuklearno naoružanje“, napisao je Stoun na tviteru.

Režiser se pita, zašto se ta ideja pojavljuje ponovo i izneo verziju onoga što se dešava:

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„A šta ako SAD pripremaju teren za mali nuklearni napad u Donbasu koji će ubiti na hiljade Ukrajinaca? U tom slučaju će sve države na svetu po komandi okriviti Rusiju, čak i ona druga polovina zemalja koja se nije pridružila Zapadu“, naveo je Stoun.

On je dodao i da je konačan cilj Amerike da se za predsednika Rusije postavi „još jedan Jeljcin“, koji će otvoriti sva vrata ekonomskom i ideološkom uticaju Sjedinjenih Američkih Država. Drugi, još važniji zadatak je izolovanje Kine od Rusije kako niko ne bi mogao da okrnji američku moć.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.