Odlična zamena za vodu: Tri namirnice koje će savršeno hidrirati vaš organizam

vfdsghf

Hidratacija je uvek važna, a leti pogotovo. Zbog pojačanog znojenja telu treba tečnosti češće nadoknađivati.

Voda je piće koje najbolje hidrira, ali neke namirnice su bolje od vode jer će pomoći i u održavanju adekvatne ravnoteže elektrolita i omogućiti pravilno funkcionisanje organizma.

Svaka ćelija u telu se sastoji od vode i svakoj je voda neophodna za pravilno obavljanje svih ćelijskih funkcija. Donosimo vam namirnice koje su pristupačne i koje bi trebalo da postanu vaš neizostavan deo ishrane tokom leta.

Krastavac

Sadrži visok procenat vode, ali i vitamina C. 100 grama krastavca sadrži tek 16 kalorija, što ga čini odličnim izborom za vruće letne dane jer osvežava, pruža potrebne hranjlive materije, a omogućiće vam da ne prekoračite preporučeni dnevni unos kalorija.

Patlidžan

Patlidžan sadrži upravo ono što vam treba – puno vode i vlakana. Patlidžan je takođe odličan izvor antioksidanata koji će pomoći u smanjenju oštećenja kože tokom izlaganja UV zračenju.

Tikvice

Tikvicu čini čak 95% vode i jedna je od najboljih namirnica što se tiče hidriranja. Tikvice takođe sadrže jako malo kalorija, puno dijetalnih vlakana i odličan su izvor folne kiseline, vitamina A i C.

(Super žena)