Naslovnica ŽIVOT Nikada više nećete kupiti puter nakon što ga sami napravite

Nikada više nećete kupiti puter nakon što ga sami napravite

puter

Bez obzira na to da li želite to da priznate ili ne,  kupovni puter je pun veštačkih sastojaka i kalorija. Ukratko, nije baš dobar za vas.

Pravljenje sopstvenog putera je bolje u svakom aspektu – ukusniji je, a što je najbitnije, zdraviji je od kupovnih opcija. Mnogi će se složiti da je to najbolja domaća namirnica. Vrlo je jednostavno i jeftino napraviti ga.

[adsenseyu1]

Sastojci:

  • 950g milerama (posebna vrsta pavlake)
  • ¾ kašičice soli

I to je sve što vam treba!

Priprema:

Sipajte pavlaku u činiju od miksera. Namestite dodatak za miksovanje i dodajte so. Pre nego što uključite mikser na najveću brzinu, trebalo bi da ga prekrijete peškirom ili krpom.

[adsenseyu4]

Nastavite sa miksovanjem i proverite gustinu s vremena na vreme. Prvobitno će mešavina izgledati kao šlag ali će kasnije početi da se odvaja u puter i mleko od putera. Znaćete da je puter gotov kada počne da se zgrušava oko mešalice za mikser.

Mešavinu prebacite u cediljku i ocedite. Kao što vidite, ovim receptom dobijate dva proizvoda – puter i mleko od putera.

Iscedite prekomerno mleko od putera ispod mlaza hladne vode iz česme. Dobro je kada voda postane prozirna. Oblikujte puter i držite ga u frižideru. Najbolje je upotrebiti u roku od mesec dana.

Webtribune.rs

[adsenseyu5]