Naslovnica IZA OGLEDALA Nepobitan dokaz da je potop zbrisao naprednu civilizaciju od pre 11.000 godina...

Nepobitan dokaz da je potop zbrisao naprednu civilizaciju od pre 11.000 godina – VIDEO

 

[adsenseyu2]

fgnvfrieovn48jf

[adsenseyu3]

Ovaj eksponat se smatra čudom jer aluminijum nije otkriven sve do 1808. i ne proizvodi u bitnim količinama do 1885.

Aluminijumski Klin od Aiude je klinasti predmet pronađen dva kilometara istočno od mesta Aiuda, Rumunija, na obalama reke Mure 1974.

Otkopan je sa dubine od 35 metara pod zemljom i pored dve Mastodonove kosti. Mastodon je izumrla vrsta kljovastog sisara.

Fizički,predmet izgleda kao glava čekića. Klin je ispitan u Arheološkom institutu Kluž, gde je utvrđeno da je od legure aluminijuma i da je obložena tankim slojem oksida.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF350D“]Legura klina se sastoji od 12 različitih elemenata. Ovaj eksponat se smatra čudom jer aluminijum nije otkriven sve do 1808. i ne proizvodi u bitnim količinama do 1885.[/stextbox]

[adsenseyu1]

Aluminijum zahteva 1.000 stepeni toplote da bi se oblikovao. Činjenica da je klin pronađen u istom sloju zemlje gde i Mastodonove kosti, čine ga starim najmanje 11.000 godina.

Mnogi naučnici su tvrdili da je to činjenični dokaz da su vanzemaljci posetili Zemlju.

jzrtgdfhb

Inžinjeri su izvestili da objekat podseća na  zupčanik za sletanje u tehnologiji koja se koristi za svemirske brodove. Naučna zajednica smatra da je klin napravljen na zemlji i njegova svrha još nije identifikovana.

Zbog ograničenog broja informacija koje postoje na tu temu, antika i poreklo činjenica nije jasna.

[adsenseyu4]

Aluminijumski Klin od Aiude nije izložen javnosti i dalje je na nepoznatoj lokaciji.

Objekat je navodno odnet u Arheološki institut u Kluž da se ispita, gde je utvrđeno da se sastoji od legure aluminijuma.

Klin je takođe obložen slojem oksida, ne manje od milimetra, za koji se kaže da ukazuje na starost od najmanje 300 do 400 godina. Nije pomenuta tehnika izrade.

https://youtu.be/V5rL3gUdEK4

Florin Georgita jednom prilikom je  ispitala izveštaj i analizu, obavljenu pod rukovodstvom dr Niederkorna na institutu za proučavanje metala i nemetalnih minerala (ICPMMN)  koji se nalazi u Rumuniji.

Istakla je da se sastoji od legure izuzetnog kompleksa metala. Georgita potvrđuje da se legura sastoji od 12 različitih elemenata, od kojih je uspeo da se uspostavi volumetrijski procenat aluminijuma (89%).

Ona je identifikovala i prisustvo bakra (6,2%), silicijuma (2,84%), cinka (1,81%), olova (0,41%), ribnjak (0,33%), cirkonijuma (0,2 %), kadmijuma (0,11%), nikla (0,0024%), kobalta (0,0023%), bizmuta (0,0003%), srebra (0,0002%) i galijuma (u tragovima).

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]