NEMAČKI MAGAZIN ZAPREPASTIO JAVNOST: Rat sa Rusijom je samoubistvo, mi to dobro znamo …

rusija2

Nemački magazin „Contra“ je pozvao NATO da shvati da je rat protiv Rusije “samoubistvo“. Čitaoci ovog magazina su istakli da Nemačka to posebno dobro pamti…

U NATO-u postoje snage koje su uverene u ispravnost “vojnog rešenja“ u sukobu sa Rusijom. Međutim, svako ko napadne Ruse “zapravo čini samoubistvo“, zbog snage ruskog oružja i spremnosti Moskve da ga upotrebi u slučaju pretnje njihovoj bezbednosti. Autor magazina „Contra„, Ernst Planer, izdvojio je „Iskander-M“ rakete, koje su sposobne da “za 2 minuta odlete do Varšave, a za 4 do Berlina“.

Pored toga, odbrambena oprema NATO-a je zastarela kada su u pitanju „Iskanderi“, jer oni mogu da lete u mezosferu.

Prema rečima novinara, NATO ne bi trebalo da sumnja da će Rusi, čiji je patriotizam porastao, “pritisnuti dugme“ da bi odbranili svoju domovinu.

U ovom slučaju, “ludaci“ koji bi započeli rat, bilo da su to SAD ili “nuklearni patuljci“ Britanija i Francuska, neće imati nikakve šanse. Rusija može unštiti svaku spoljnu pretnju, a realistični političari (a Planer tu ubraja Trampa i njegove saradnike) su vrlo svesni toga.

Čitaoci ovog magazina su se složili sa Planerovim argumentima. “Vojna kampanja protiv Rusije– svako ko je pokušao, dobio je polomljen nos, naročito mi Nemci, a jedna stvar je sigurna, bilo da smo u NATO-u ili ne, u slučaju rata neće biti ničega da se obnovi. Neće biti pobednika, i Amerikanci i Rusi to znaju, ali biće korišćeno taktičko oružje, a prvi koji će pasti pod vatrom smo mi“, napisao je korisnik Jomenk.

Krajem 2017. godine, ruski predsednik Vladimir Putin je objavio “ofanzivnu prirodu“ akcija NATO-a u Istočnoj Evropi. U Poljskoj i Rumuniji postoje univerzalne instalacije koje se mogu koristiti za raketni napad protiv Rusije. Paralelno sa tim, SAD se “zapravo bave kršenjem Ugovora o INF-u.“ Imajući ovo na umu, Rusija će iskoristiti svoje suvereno pravo da adekvatno odgovori na spoljašnje pretnje, uključujući i stvaranje oružja koje može nadmašiti zapadni sistem raketne odbrane, rekao je Putin.

Webtribune.rs