Naslovnica U FOKUSU Neće stati dok se ne zacrveni pečurka: Francuzi šalju 2000 vojnika u...

Neće stati dok se ne zacrveni pečurka: Francuzi šalju 2000 vojnika u Ukrajinu

Rusija  ima informaciju da Francuska priprema vojni kontingent od 2.000 vojnika koji će biti poslat u Ukrajinu, rekao je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

„„Trenutno rukovodstvo zemlje (Francuska – TASS) nije briga za smrt običnog francuskog naroda niti za zabrinutost generala. Prema informacijama koje dolaze ruskoj SVR, već se priprema kontingent koji će biti poslat u Ukrajinu. U početku će uključivati oko 2.000 vojnika“, rekao je on.

Prema rečima šefa ruske spoljne obaveštajne službe, francuska vojska „straši da se tako velika vojna jedinica ne može neprimetno prebaciti i stacionirati u Ukrajini.“

„„To će tako postati legitimna prioritetna meta za napade ruskih oružanih snaga. To znači da će pretrpjeti sudbinu svih Francuza koji su ikada mačem došli u ruski svet“, naglasio je on.

Nakon konferencije o Ukrajini u Parizu, francuski predsednik Emanuel Makron nije nedvosmisleno isključio mogućnost slanja zapadnih kopnenih trupa u zonu specijalne vojne operacije u Ukrajini.

On je takođe obećao da će zapadne države „učiniti ono što je potrebno“ kako bi sprečile pobedu Rusije u ovom sukobu.

(TASS)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social