Naslovnica ŽIVOT Ne treba vam vijagra, koristite ovih 15 namirnica

Ne treba vam vijagra, koristite ovih 15 namirnica

[adsenseyu2]

losos

[adsenseyu3]

Ovih 15 namirnica će učiniti vaš seksualni život boljim!

Lubenica

– Ova letnja voćka je bogata citrulinom, stimuliše proizvodnju azot-oksida i povećava protok krvi u penis gde dovodi do jačanja erekcije.

Tamna čokolada

– Ova poslastica je prepuna flavonoida koje šire arterije. Jedite jednu štanglu dnevno, poboljšaće krvne sudove za 10 odsto.

Trešnje

– Studije pokazuju da flavonoidi u crvenim, plavim, i ljubičastim bobicama čisti slobodne radikale iz arterija, opuštajući ih poboljšava protok krvi.

Ostrige

– Sirove su najbogatiji izvor cinka, koji ne samo da poboljšava protok krvi, već i proizvodnju testosterona.

[adsenseyu1]

Puter

– Nedavne studije su pokazale da ljudi sa najvišim unosa vitamina K2, pronađenih u mlečnim proizvodima kao što je puter, smanjuje rizik od koronarne bolesti srca na pola.

Banane

– imaju puno kalijuma, koji opušta zidove krvnih sudova, omogućavajući bolji protok krvi kroz telo. Uski krvni sudovi  mogu dovesti do niskog krvnog protoka, što baš i nije dobro za vas.

Beli luk

– Povećava protok krvi u penisu povećanjem proizvodnje azot-oksida i opuštanje krvnih sudova.

[adsenseyu4]

Orasi

– Mnoštvo amino kiselina kojima obiluje orah je značajan fator za erekciju. Trebalo bi da se pojede oko ¼ šolje dnevno.

Đumbir

– Đumbir otpušta arterije i poboljšava protok krvi. Prema studiji dovoljno je uzimati jednu kašičicu nekoliko puta nedeljno.

Oraščić

– Studija prirodnih afrodizijaka utvrdila je da oraščić povećava libido i erektilne performanse. Oraščić takođe sadrži miristinsku kiselinu, koja dokazano da stimuliše proizvodnju azot oksida koji je ključ za zdravu erekciju.

Maslinovo ulje

– Prema objavljenoj studiji, maslinovo ulje pomaže da poveća proizvodnju testosterona.

[adsenseyu1]

Losos

– Bogata omega-3 masnim kiselinama, losos povećava trostruku proizvodnju azot-oksida, prema časopisu  fertilitet i sterilitet . Istraživači preporučuju 1 gram omega-3 dnevno.

Alkohol

– Jedan do dva pića dnevno, može povoljno uticati na erektilne funkcije, ali više od toga može da potisne protok krvi i smanji proizvodnju azot-oksida. Crveno vino je generalno najbolje.

Pistaći

– Dodavanje ishrani šaku dnevno pistaća može da poboljša erektilnu funkciju, „seksualno zadovoljstvo, orgazmičku funkciju, seksualnu želju, i ukupno zadovoljstvo“ kaže se u studiji koja proučava impotenciju.

Bademi

– Izvor vitamina E pojačava proizvodnju azot-oksida, prema  British Journal of Urologi International . Šačica badema nekoliko puta nedeljno je sve što vam treba.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]