Naslovnica IZA OGLEDALA Čudna uloga čoveka sa kišobranom u Kenedijevom ubistvu

Čudna uloga čoveka sa kišobranom u Kenedijevom ubistvu

bcvdj834hdjd

Čudna i tajanstvena figura koja je viđena tokom JFK atentata je i do dan danas ostala misterija.

Čoveka sa kišobranom na dan atentata, se može videti na nekoliko video snimaka i fotografija vezana za ubistvo. On je jedina osoba u Dealei Plaza sa kišobranom što je vrlo neobična pojava iako je bio vedar dan.

[adsenseyu1]

U jednom od videa, čovek otvara kišobran i podiže visoko iznad glave kada se limuzina u kom se Kenedi vozio, približila. U trenutku kada je limuzina usporila, okrenuo je kišobran u smeru kazaljke a onda se čuo pucanj, Džon F. Kenedi je bio mrtav.

U periodu nakon atentata, čovek sa kišobranom je sedeo na trotoaru pored znaka za Stemmons Freeway.

Potom je ustao i krenuo ka školskom skladištu knjiga, gde se nalazio strelac Li Harvi Osvald.

Pravi identitet čoveka sa kišobranom nikada nije otkriven. Njegovi potezi su prikazani u filmovima koje se bave JFK teorijom zavere, uključujući i film Olivera Stouna.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=yznRGS9f-jI

Teorija sugeriše da čovek koristi kišobran da signalizira atentatoru. Preciznije, on je mogao biti signalizacija Kenedijevom vozaču da uspori vozilo. Mnogi ljudi koji su bili svedoci atentata izjavili su da je Kenedijeva limuzina došla do potpunog zaustavljanja na sred ulice pre nego što je ubijen.

[adsenseyu4]

Druga osoba od značaja je tamnoputi čovek koji stoji pored čoveka sa kišobranom. Tamnoputi muškarac je otpozdravio prema predsedniku nacističkim pozdravom a zatim je komunicirao preko voki tokija.

Godine 1978, nakon žalbe američkog Odbora za atentat, čovek po imenu Lui Stiven Vitt iznenada se pojavio je tvrdeći da je on čovek kišobran.Vitt kaže da je doneo kišobran do Dealei Plaza kako bi dobacivao Kenediju.

Druga teorija je da čovek sa kišobranom bio amerikanac poreklom sa Kube, Manuel Artime, koji je imao bliske veze sa E. Hovard Hunt-om.

Artime je umro misteriozno 1977godine baš u vreme kada je odbor za atentat U.S pokrenuo istragu za “čovekom sa kišobranom”.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]