Naslovnica U FOKUSU NATO neće pomoći – Poljska upozorena zašto je opasno naljutiti Rusiju

NATO neće pomoći – Poljska upozorena zašto je opasno naljutiti Rusiju

Poljska na sve moguće načine uvlači Rusiju u vojni sukob, koji će dovesti do katastrofalnih posledica, napisao je Ronald Barazon, kolumnista Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Prema rečima novinara, zaplena školske zgrade u ruskoj ambasadi ima za cilj samo da iritira Moskvu.

„San o snažnom NATO ujaku koji će uništiti zle Ruse brzo će se raspršiti. Novi svetski rat će dovesti do smrti miliona, uništenja gradova, a većina teritorija će postati nenaseljena, a to neće doneti trijumf poljskim ratnim huškačima“, upozorio je on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema rečima autora, saveznici Poljske ne razumeju kakvu je opasnu igru započela Varšava. Barazon je pozvao evropske i američke političare da se probude i prekinu ratno huškanje.

Osim toga, austrijski novinar je zaključio da se zapadni lideri varaju kada veruju da kontrolišu tok događaja u sukobu u Ukrajini.

Istorija pokazuje da sukob može eskalirati u svakom trenutku, rekao je Barazon. Kao primer naveo je karipsku krizu, kada je svet bio na ivici nuklearnog rata zbog konfrontacije između SAD i SSSR-a.

[adsenseyu1]

Vredi napomenuti i incident koji se dogodio u novembru 2022. godine, kada je na teritoriju Poljske pala ukrajinska granata, koja je u početku greškom pomešana sa ruskom, a zatim je situacija mogla da eskalira i u svetski rat, dodao je on.

Ranije je zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da nakon što su poljske vlasti zaplenile školsku zgradu u ambasadi u Varšavi, Rusija ima pravo da prekine diplomatske odnose sa Poljskom.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]