„Nameravaju da stvore imperiju u Evropi“

Velika Britanija namerava da realizuje svoje imperijalne planove u Evropi, napuštajući svoje pređašnje partnere, smatra ruska senatorka sa Krima Olga Kovitidi.

„Nama u Rusiji je jasno da Velika Britanija radi na formiranju novog trojnog saveza Londona, Varšave i Kijeva. Jasno je da je u toj najvećoj geopolitičkoj intrigi Ukrajini dodeljena uloga krvavog mamca. Nije slučajno to što su sve izjave premijera Velike Britanije Borisa Džonsona usmerene na pripremu za ‘dug, višegodišnji rat u Ukrajini'“, izjavila je senatorka za Sputnjik.

Prema njenom mišljenju, engleska politička „konstrukcija“ ne uzima u obzir SAD i zemlje EU kao političke partnere.

„Novi put, novi politički savez Velike Britanije i Turske, sa pridruživanjem Ukrajine, Poljske, Letonije, Litvanije, Moldavije, Estonije, po mišljenju Britanaca, treba da bude bez SAD, NATO-a kao i bez vodećih igrača Evropske unije, konkretno Nemačke i Francuske“, ističe Kovatidi.

Kako dodaje, britanski savez sa Turskom i nizom satelita treba da bude osnova nove teritorijalne preraspodele Evrope.

Senatorka je konstatovala da izjava komandanta britanske vojske Patrika Sandersa koji je za „Independent“ rekao da je potrebno stvaranje jake britanske vojske „koja će ponovo ratovati u Evropi“, „ne ostavlja sumnju u imperijalne manire Britanaca“.

Ranije je šef Generalštaba Oružanih snaga Velike Britanije Patrik Sanders izjavio da je potrebno stvoriti vojsku koja je u stanju da pobedi Rusiju.

Po njegovim rečima, njegova generacija treba da pripremi vojsku da se „ponovo bori u Evropi“, „jer je invazija Rusije na Ukrajinu dovela do nove ere nesigurnosti“.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune