Nakon konzumiranja isključivo organske hrane iz urina im nestale hemikalije – VIDEO

rucak

Porodica koja nikada nije konzumirala organsku hranu, konzumiranjem organske hrane u samo dve nedelje postigla neverovatne rezultate. 

Svi mi znamo da je za naš organizam bolje da konzumiramo organsku hranu, nego hranu tretiranu pa i do nekoliko desetina puta raznim vrstama otrovnih hemikalija.

Nažalost, u mnogim slučajevima, zbog neznanja o prirodi hrane na policama naših prodavnica, ili zbog previsoke cene organske hrane, većina nas je ,,prisiljena” na konzumiranje tretirane, odnosno tradicionalno uzgajane hrane.

Još pre nekoliko godina jedan švedski lanac prodavnica organske hrane – Coop – je odlučio da proveri tezu koliko je stvarno važno da li je hrana koju unosimo u organizam organska ili ne. Da bi proverili tezu, jedna švedska porodica se podvrgla testiranju, odnosno, dve nedelje je konzumirala isključivo organsku hranu. Sve je pratio Švedski institut za zaštitu okoline.

Rezultati su poprilično drastični i mogli bi vas uveriti da konzumirate organsku hranu, ili još bolje, da je sami uzgajate i konzumirate.

TESTIRANJE URINA

Pre prelaska na organsku hranu svi članovi porodice dali su urin na testiranje u kojem je pronađena velika količina pesticida i hemikalija. Nakon dve nedelje tokom kojih se ta porodica hranila samo organskom hranom,  naučnici su ih ponovo podvgrli testiranju pa je uočeno da se nivo hemikalija u njihovim telima drastično smanjio, pa je u većini slučajeva bio samo u tragovima.

Kao što smo već napomenuli, testove je sprovodio Švedski institut za istraživanje okoline, a porodica je nakon ovog eksperimenta odlučila da počne da konzumira samo organske namirnice.

Ovo nije prvi put da su naučnici istraživali razliku između organske i konvencionalne hrane. Nedavna studija koju su sproveli istraživači s RMIT univerziteta, objavljena u časopisu Environmental Research, pokazala je da se konzumacijom organske hrane za samo jednu nedelju značajno smanjuje količina tih štetnih hemikalija u našem organizmu.

Konzumiranje organski uzgajane hrane ne bi trebalo da bude naš cilj samo zbog našeg zdravlja, već i zbog zaštite same prirode i okoline.

Naime, godišnje poljoprivrednici koji se bave konvencionalnim uzgajanjem hrane troše na milijarde litara otrovnih hemikalija koje ne završe samo u hrani koju jedemo, već i u tlu i vodi.

Danas je dobro poznato da su iste te hemikalije jedan od glavnih uzroka epidemije pčela kao i drugih populacija insekata.

(2012-transformacijasvijesti.com)