Najveća jahta na svetu: 32 luksuzna stana, prvi već prodati

Prvi stanovi već su prodati, saopštili su predstavnici norveške kompanije VARD.

„Somnio, što na latinskom znači ‘sanjati’, biće najveća jahta na svetu po dužini i zapremini, a vlasnicima stanova nudiće vrhunsku udobnost na moru i okeanu“, rekao je kapetan Erik Brede, suosnivač kompanije Somnio koji je izrazio uverenje da će jahta sa svojim stanarima početi da krstari 2024. godine.

Rezidencije će biti na šest paluba, imaće privatni spoljni prostor, biblioteke, kuhinje a vlasnicima će biti na raspolaganju i usluga na najvišem nivou – onu sa sedam zvezdica, prenosi portal „Mansion global“.

Početna cena stanova je od 9,5 miliona evra i prvi su već prodati, Plovidba na toj jahti nikada neće prestajati.

Jahta će svojim stanovnicima ponuditi pristup nekim od najboljih svetskih luka na Mediteranu, Pacifiku, … uključujući i najveće gradove kao što je Njujork.

„Vlasnici stanova deliće zaista jedinstven način života na moru, sa posebno odabranom posadom i globalnim itinererom pažljivo odabranih destinacija koji se nikada ne završava“, saopštili su iz kompanije VARD.

Sadržaji će uključivati vinski podrum od 10.000 boca i prostoriju za degustaciju, nekoliko restorana i barova, klub sa sadržajima za sportove na vodi, nekoliko bazena i salon u delu pramca posebno mesto kako bi ljudima dali „spektakularni“ pogled na luke u koje jahta ulazi.

(tanjug)