Najtraženiji kriminalac „izrešetan“ u sudnici VIDEO

Jitender Man Gogi ubijen u sudnici u glavnom gradu Indije, Nju Delhiju, zbog čega je zavladala neviđena panika u zemlji.

Dvojica muškaraca su prerušena u advokate ušli u sudnicu u indijskom gradu Nju Delhiju i tokom saslušanja izrešetali najopasnijeg kriminalca u zemlji, Jitendera Mana Gogija, kom je trebalo da počne suđenje za višestruke zločine – ubistva, otmicu, prevaru i mnoge druge.

Ubistvo se dogodilo u opštini Rohini, a veruje se da su lažni advokati, koje su pripadnici obezbeđenja ubili, pripadali klanu koji je suparnički Gogijevog grupi.

Gogi je bio na popisu najtraženijih osoba u Delhiju, a uhapšen je u martu 2020. zbog sumnje da je počinio ubistvo i iznudu. Bio je glavna meta suparnika jer se brzo nametnuo kao jedan od ključnih igrača u indijskom podzemlju.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kriminalom je počeo da se bavi još kao tinejdžer, kada je krao automobile i drugu imovinu. Bio je i glavni osumnjičeni za ubistvo popularnog pevača u indijskoj saveznoj državi Harijani.

Incident je doveo do rasprava o sigurnosti u sudnicama u Delhiju. Jedan zvaničnik je istakao da je ubojstvo Gogija pokazalo da se nedovoljno radilo na zaštiti i planiranju.

 

(jutarnji list)