NAJNOVIJE: Milo pokušao državni udar ali je pao …

Poslanici stare parlamentarne većine, njih 41, stavili su potpis na današnjem sastanku da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade.

To su uradili i poslanici koalicije „Crno na bijelo“. Time su pobijeni navodi Đukanovića da Lekić nema pisanu podršku 41 poslanika, zbog kojeg je odbio lideru Demosa da da mandat za sastavljanje nove Vlade.

Sednica Skupštine o skraćenje biće održana 30.septembra.

Lider i poslanik Nove srpske demorkatije (Nova) Andrija Mandić kazao ke da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović „danas pokušao državni udar“, ali da mu poručuju da povuče predlog za skraćenje mandata Skupštini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Najnoviji udarac na parlamentarnu većinu, na Skupštinu, na izbornu volju je danas zaustavljen potpisima 41 poslanika“, kazao je Mandić pokazavši spisak sa potpisima.

Istakao je da će tema razgovora biti i da predsednica Skupštine raspiše predsjedničke izbore.

Mandić: „Milo pokušao državni udar“

Lider i poslanik Nove srpske demorkatije (Nova) Andrija Mandić izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović „danas pokušao državni udar“, ali da mu poručuju da povuče predlog za skraćenje mandata Skupštini. „Najnoviji udarac na parlamentarnu većinu, na Skupštinu, na izbornu volju je danas zaustavljen potpisima 41 poslanika“, kazao je Mandić pokazavši spisak sa potpisima, prenele su podgoričke „Vijesti“.

On je istakao da će tema razgovora biti i da predsednica skupštine raspiše predsedničke izbore.

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović podneo je ranije danas predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore, navodeći da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

(novosti.rs)