Nagovaraju ga na vakcinalni ruski rulet

Neizvesnost oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje je tema u teniskim krugovima.

Svetski broj jedan se još nije izjasnio da li će putovati na prvi Grend slem u 2022.

Rok za krajnju odluku se bliži, pa se procenjuje kakvi su izgledi da se ipak dogodi da ode u Australiju.

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, kaže da on ne može da proceni šta će Đoković uraditi.

Niko ne zna šta će se dogoditi sa Australijom. Niko sem Novaka ne zna šta će uraditi i da li će uraditi to što je potrebno da bi učestvovao na turniru. Ako ga tamo ne bude, to je prilika za Medvedeva, Zvereva, Rafi Nadalu će poči voda na usta što će ioći tamo po 21. slem, a tu su i drugi momci, svako mora da igra turnir na svoj način„, kaže Rodik.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Amerikanac kaže da je krug favorita sada mnogo širi i da „velika trojka“, Federer, Đoković i Nadal više ne može da dominira.

Navikli smo da pričamo o tome ko su članovi nove generacije koja će se takmičiti za slemove. Svi su već tu, to polako rade, osvajaju velike titule. Sada se ne zna koliko će ‘velika trojka’ uspeti da izdrži i bude deo te priče. Polako gledamo proces tranzicije„, zaključio je Rodik.

Krajnji rok

Igrači koji se nisu vakcinisali imaju sve manje vremena da to učine ako žele da igraju na Australijan openu.

Organizatori turnira su obavestili tenisere i njihove timove do kada je rok da se prijave za učešće na prvom grend slemu sezone.

U pitanju je 6. decembar, tako da će do tada biti poznato ko će sve učestvovati.

Novak Đoković, koji nije otkrivao svoj vakcinalni status, obavešten je takođe o tome, a o svemu se oglasio i bivši broj jedan u dublu, Tod Vudbridž.

Ljudi iz njegovog tima su bili svesni situacije. Lista prijava za Australijan open zatvara se šest nedelja pre turnira, tako da je to 6. decembar. Ali realnost je da ako želi da igra ATP kup i da se priprema u Australiji, verovatno će morati da se vakciniše već ove nedelje„, izjavio je Vudbridž.

Australijanac takođe smatra da bi Novak nedolaskom u januaru rizikovao da izgubi korak u trci za titulu GOAT, pošto je Rafael Nadal najavio da će doći.

Imamo tu trku za titulu GOAT, debata još traje, a najveći možete da budete samo u svojoj eri. Ispostavlja se da Novak jeste i zato mislim da je za njega važno da nastavi da igra. Ukoliko ne dođe, može da se dogodi da bude baš onako kako ne želi„, zaključio je Vudbridž.

Turnir u Melburnu igra se od 17. do 30. januara.

(b92)