MRAČNE TAJNE LONDONA: Otkriveni pravi razlozi izlaska Britanije iz EU

nik- karter

London planira da uspostavi nove vojne baze na Karibima i jugoistočnoj Aziji nakon što se završi proces Bregzita, objavio je „Sandej telegraf“ citirajući britanskog državnog sekretara Gavina Vilijamsona.

On je navodno nazvao Bregzit „najvećim trenutkom“ za Veliku Britaniju od kraja Drugog svetskog rata i rekao da će to omogućiti Londonu da se „preobrazi na drugačiji način“ i „igra ulogu na svetskoj sceni koju svet očekuje – ulogu Velike Britanije”.

– Toliko dugo – doslovno decenijama – toliko je naše nacionalno gledište zapravo obojeno raspravom o Evropskoj uniji. Ovo je naš trenutak da ponovo budemo taj pravi globalni igrač – rekao je on.

Sekretar odbrane je dalje izjavio da bi napuštanje EU omogućilo Velikoj Britaniji da uspostavi dublje veze sa Australijom, Kanadom, Novim Zelandom, kao i sa karipskim i afričkim državama. Anonimni izvor blizak Vilijamsonu ranije je rekao novinama da nove baze mogu biti stacionirane u Singapuru ili Bruneju, na ostrvu Montserat ili u Gvajani u narednih nekoliko godina.

Velika Britanija trenutno ima 15 prekomorskih vojnih baza, uključujući na Folklandskim ostrvima, na Kipru, Kanadi, Gibraltaru i Britanskoj teritoriji u Indijskom okeanu, ali britanske snage treba da napuste nemačku bazu 2019. godine.

(Pravda)