Naslovnica U FOKUSU Moskva: Režim u Kijevu traži način da pobegne – Pregovori mogu samo...

Moskva: Režim u Kijevu traži način da pobegne – Pregovori mogu samo pod uslovima Rusije

Još nije kasno da se neonacistički režim vrati na pregovarački sto sa kojeg je, po nalogu zapadnih gospodara, ustao prošle godine i izabrao borbu na bojnom polju

Očigledno je da kijevski režim traži put za bekstvo, Rusija je spremna za pregovore, ali samo ukoliko se uzme u obzir nova realnost na terenu, izjavio je za „RIA Novosti“ Leonid Slucki, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove.

Na ovaj način je prokomentarisao priznanje bivšeg šefa ukrajinske delegacije na pregovorima sa Rusijom Dejvida Arahamie da je bivši britanski premijer Boris Džonson odvratio Kijev od okončanja sukoba u proleće 2022. godine.

Džonson je sprečio Kijev da završi sukob prošle godine na pregovorima u Istanbulu, pozvao ih je da ništa ne potpisuju sa Rusijom i „samo se bore“.

„Očigledno je da neonacistički režim traži put za bekstvo. Još nije kasno da se vrati na pregovarački sto, ruska strana je više puta govorila da je spremna za to. Ali tek sada pod drugačijim uslovima“, kaže Slucki.

Zapad je naredio Kijevu da se povuče iz mirovnog procesa kako bi sprečio krah svog projekta za uništenje Rusije, a svi pokazani napori na ukrajinskoj strani ispostavili su se kao fikcija, obmana da se dobije na vremenu, dodaje Slucki.

[adsenseyu1]

„Prošle godine je mirovni sporazum zaista bio pripremljen, ostalo je samo da se potpiše. Rusija je, u znak dobre volje, povukla svoje trupe sa kijevskog i černigovskog dela fronta“, kaže on.

Međutim, kijevski režim i njegovi zapadni gospodari odlučili su se za drugi put – napravili su provokaciju u Buči i izjavili da će se boriti da bi porazili Rusiju na bojnom polju.

On je takođe primetio da sada isti Arahamia govori da o svim sporazumima sa Rusijom treba da se odlučuje na referendumu u Ukrajini, dok su izbori u zemlji otkazani pod izgovorom da se neprijateljstva nastavljaju.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social