Misteriozna buka i vibracije širom SAD: Ruše temelje kuća a niko ne zna ŠTA SE DOGAĐA – VIDEO

nebo

I u aprilu se nastavlja buka neuobičajenih zvukova o čemu dolaze dojave iz svih krajeva sveta. Stanovnici grada Cantona (država Michigan, SAD) prijavili su kako osećaju čudno, neobjašnjivo brujanje.

Zvuk (ili vibracija) je dovoljno jak da izaziva podrhtavanje vode u čaši, a u nekim slučajevima ruši temelje kuća.

Što bi moglo biti uzrok tako snažne vibracije širom Mičigena? Za sada, postoji vrlo malo teorija. Čini se da je ovaj fenomen sada najviše koncentriran na Kanton, zapadno od Detroita.

Geološki zavod SAD-a potvrdio je da nije bilo seizmičke aktivnosti u tom području koje bi mogle objasniti vibracije ili zujanje, ostavljajući gradske dzvaničnike da pretpostavljaju da bi misteriozni potres i buka mogli biti povezani s komunalnim uslugama, obližnjom deponijom ili čak s prometom na lokalnom autoputu I-275.

Međutim, stanovnici Kantona ne veruju ni u jedno od tih objašnjenja i kažu da tajanstvena vibracija zvuči drugačije od uobičajenih industrijskih zvukova i da se u poslednje vreme povećava učestalost.

Dugogodišnji stanovnik Kantona Meki Hauvel kaže da je u svojih dvadeset godina u gradu čuo i osetio vibracije iz lokalnih transportnih arterija godinama, ali ovaj najnoviji zvuk nekako se čini drukčijim.

“Poznajem sve te zvukove: avioni, vozovi, autoputevi… ali ovo je nešto sasvim drugo. Ne mislim da sam to pre iskusio. To je uznemirujuće. Slike su nam padale sa zidova!”.

Zvuk je zabeležen od 1970-ih, ali mnogi stanovnici Kantona slažu se s Hauvelom da je ova najnovija anomalija te da je poslednjih nedelja sve glasnija. Neki su ljudi čak prijavili da u ušima osećaju promene pritiska u isto vreme kada čuju i osećaju tajanstvenu vibraciju.

Što se krije iza ovih anomalnih zvukova? Niko nema objašnjenja. Cela priča podseća na prošlogodišnju istovetnu situaciju u gradu Vindzoru (Ontario, Kanada).

(Dnevno.hr)