MILOVA MUVA: „Otrovne strele koje dolaze od zvaničnika Srbije nisu zabeležene u istoriji Crne Gore“

Zdravko Krivokapić rekao je da u istoriji Crne Gore nije zabeleženo da u kratkom roku sa adrese najvećih državnih adresa Srbije budu upućene „otrovne strele“.

On je rekao da je u Luksumbergu citirao Marka Miljanova: „Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza postideće se za ono što rade“, poručio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, aludirajući na optužbe upućene Krivokapiću i Bečiću sa zvaničnih adresa iz Beograda zbog usvajanja Deklaracije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Krivokapić je, tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, istakao da Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susedima kako bi svojim primerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona.

„Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspešni i prepoznatljivi van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susedima, i dosledni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evro-atlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredeljenju“, rekao je premijer.

On je rekao i da je „u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa Republikom Srbijom“.

„Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađaivali tamo gde moramo a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posetio Srbiju“, kazao je Krivokapić.

On je naveo da je ubeđen u to da je „veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj da trenutno ‘zaoštravanje odnosa’ dve države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana dve države“.