Milan Popović vraća sina u Srbiju – Severina izgubila spor

Severina Kojić izgubila je spor sa Milanom Popovićem oko starateljstva nad sinom Aleksandrom.

Severina Kojić oglasila se nakon što je sudija Tea Golub jutros je, 28. novembra, u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, donela privremenu meru kojom odlučuje da dete živi sa ocem Milanom Popovićem, koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju deteta.

– Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju – rekla je gušeći se u suzama Severina Kojić za Jutarnji.hr.

Podsetimo, Golub u odluci nije navela na kojoj će adresi dečak živeti.

Inače, Severinin advokat Mate Matić pre dva dana podneo je krivičnu prijavu zbog navodne povrede prava deteta. Naime, nakon incidenta u Osnovnoj školi Matija Gubec koju dečak pohađa, kada je navodno bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba, dečak je bio istraumiran i preporuka lekara navodno je bila da ne ide u školu.

Međutim, Severina je protiv Milana podnela krivičnu prijavu pošto je dete vodio u pomenutu školu, mimo njenog pristanka.

Privremena mera znači da Severina već danas sina treba da preda ocu, koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu, gde će dalje brinuti o njemu.

Severinini pravni zastupnici ovu odluku pokušaće da ospore, s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podneli krivičnu prijavu zbog navodne povrede detetovih prava.

– Zadovoljni smo s presudom iako još nije pravosnažna. Nadamo se da će se majka držati privremene mere – rekao je Milanov advokat nakon ročišta, za 24sata.hr.

Severina će nakon ovoga sina viđati dva puta nedeljno, popodne, kao i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uveče.

(Telegraf.rs)