Medvedev: Zelenski ima ideje kao Hitler

Izjave ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da celokupno rusko stanovništvo smatra odgovornim za rat u Ukrajini zvuče kao ideje Adolfa Hitlera.

To je u utorak izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Adolf Hitler je bio poslednja osoba koja je pokušala da sprovede takve ideje protiv čitavog naroda. Ima li još pitanja o karakteru ukrajinskih vlasti“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

Zelenski je danas pozvao zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Moskvu da anektira još ukrajinske teritorije.

Ukrajinski predsednik je u intervjuu za Vašington post ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranja granica jer „Rusi oduzimaju tuđu zemlju“.

Dodao je da „Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju“.

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji su napustili zemlju u znak protesta protiv postupaka vlasti u Moskvi.

Po njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi „celokupno stanovništvo Rusije“.

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani.

Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(tanjug)