Medvedev: Rusija spremna za rat sa NATO

Zemlje članice Severnoatlanske alijanse slične su fašističkom bloku iz perioda Drugog svetskog rata, tvrdi zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije

Postupci zapadnih zemalja primoravaju Rusiju na direktan konflikt sa NATO, koji se zapravo pretvorio u otvoreno fašistički blok poput Hitlerove osovine, samo teritorijalno veći, objavio je zamenik predsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

Medvedev podseća na „bratimljenje kanadskih životinja“ na čelu sa premijerom Džastinom Trudoom sa nacistima, aludirajući na to što su u Otavi u kanadskom parlamentu za vreme posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog pozvali i Jaroslava Hunku, bivšeg pripadnika zloglasne SS 1. Galicijske divizije, koji se u Drugom svetskom ratu borio na strani nacista.

Podsetio je i na isporuke tenkova „abrams“ iz NATO arsenala Ukrajini i na obećanja da će im uskoro poslati i taktičke balističke rakete dugog dometa.

„Čini se da Rusiji ostaje sve manje izbora do direktnog sukoba sa NATO na terenu“, zaključuje Medvedev. Međutim, upozorava da će rezultat biti postignut po mnogo većoj ceni za čovečanstvo nego 1945. godine.

„Spremni smo“, ističe Medvedev.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social