Magični mineral od kojeg zavisi sve u našem telu – 18 neverovatnih razloga da nikada ne budete bez njega

Mnogi minerali se često zanemaruju, ali mnogi od njih su od vitalnog značaja za naše telo. Nedostatak nekih minerala mogao bi dovesti do situacije u kojoj čak i najefikasniji prirodni lekovi ne bi mogli da deluju.

Na primer, nedostatak magenzijuma utiče na pojavu različitih bolesti poput dijabetesa, astme, srčanih oboljenja i depresije. Ovo stvara prilično lošu zdravstvenu sliku kojoj nedostaje ovaj magični mineral.

Sama pojava ovih nedostataka usled nedovoljnog unosa magnezijuma je prirodna, jer je za preko 300 hemijskih reakcija u našem telu potreban magnezijum.

Međutim, za razliku od drugih minerala, magnezijum hlorid je prilično jednostavno nabaviti i uključiti u svakodnevnu ishranu. Soli magnezijum hlorida lako se apsorbuju u našem telu, obezbeđujući sve vitalne minerale koji su potrebni da bismo ostali zdravi.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U nastavku vam donosimo niz razloga zbog kojih je važan unos ovog prirodnog minerala:

 1. Povećava snagu kostiju, izdržljivost i energiju
 2. Povećava produktivnost
 3. Smanjuje povišen krvni pritisak
 4. Smanjuje umor
 5. Može smanjiti sinovijalne ciste, kalcifični tendonitis i hrskavičavost
 6. Pomaže u procesu varenja
 7. Pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi
 8. Pospešuje proizvodnju sinovijalne tečnosti
 9. Povećava bela krvna zrnca, čime jača imunološki sistem.
 10. Pomaže u opuštanju mišića
 11. Smanjuje ciste
 12. Smanjuje stres, ublažava glavobolje i migrene
 13. Može smanjiti depresiju, anksioznost i nervozu
 14. Pomaže u sprečavanju ateroskleroze
 15. Jača srce i smanjuje lupanje srca i ektopične otkucaje
 16. Pomaže u sprečavanju i smanjenju poremećaja spavanja
 17. Može smanjiti kamenje u bešici, bubrezima i žuču
 18. Poboljšava cirkulaciju krvi u nogama, mozgu i koronarnim sudovima

Kako to postiže?

Dok je kalcijum potreban za gustinu kostiju, magnezijum je potreban za apsorpciju kalcijuma u ​​telo. Povećava sadržaj kalcijuma u ​​kostima. Ovo je važno jer ako se ne kontroliše, kalcijum bi se mogao nakupiti kao pritisak u arterijama.

Magnezijum hlorid pozitivno utiče na neurotransmitere koji su povezani sa mnogim mentalnim oboljenjima, koja ometaju produktivnost. Pozitivnim poboljšanjem ovih rezultata dovodi se do povećanja ukupne produktivnosti.

Vremenom smo se kao vrsta suočili sa uobičajenom zdravstvenom bolešću u obliku upale. Ona je raznovrsna i pogađa gotovo sve delove tela kojih se možemo setiti.

Hronična upala dovodi do bolova po celom telu, a magnezijum je jedan od najjačih protivupalnih minerala u prirodi. Ima potencijal da izleči nesnosne bolove, oslobađajući ljude od zavisnosti od lekova.

Šta kažu lekari?

Čak i doktori podržavaju ovaj čarobni mineral i apeluju na ljude da ga uključe u svoju dnevnu ishranu. Svetski je prihvaćen u svim zajednicama, a jedini razlog zašto nismo svesni toga je promena vremena, prehrambenih trendova i tehnika pripreme hrane.

Mnogi lekari su ga nazvali ključnim elementom i u naturopatskim i u alopatskim lekovima, kada je u pitanju lečenje neizlečivih/misterioznih/rigidnih zdravstvenih problema.

Bogat izvor magnezijuma su orašasti plodovi i zeleno lisnato povrće.

U namirnice bogate magnezijumom spadaju i: spanać, blitva, grašak, brokoli, kelj, (crni) pasulj, soja u zrnu, sočivo, bademi, lešnik, orasi, kikiriki, golica, avokado, banane, jagode, kupine, meso, kakao, jogurt, kefir, smokve, crna čokolada, smeđi pirinač i zob.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs