Ledena poruka iz Rusije – Nećemo dotrčati i reći: „Hajde da nastavimo, toga neće biti“ …

Dijalog sa SAD je u toku, ali on nije sistemske prirode, sama Moskva to ne traži, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Dijalog je u toku, ali on nije sistemske prirode, mnoge formate koji su ranije dogovoreni Amerikanci su, jednostavno, zamrzli. To je za žaljenje, ali mi ne čekamo ispružene ruke. Želim da kažem da nam dijalog sa Amerikancima ne treba ništa više, nego njima“, rekao je on u intervjuu za medije.

„Ako neko u Vašingtonu misli da ćemo dotrčati i reći: ‘hajde da nastavimo dijalog o strateškoj bezbednosti, da vidimo detaljno šta treba da se uradi u toj oblasti’. Ne, toga neće biti. Ako i kada oni budu spremni, tada će se, verovatno, pojaviti baza za takve razgovore. Ako ne budu bili spremni, onda neće biti dijaloga“, dodao je diplomata.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Po njegovim rečima, Moskva ne želi da prekida odnose sa Vašingtonom, ali ako Vašington odluči da im odnosi sa Moskvom nisu potrebni, to će se i desiti.

Kako je istakao, razgovore šefa Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergeja Nariškina i šefa CIA Vilijama Bernsa u Ankari inicirala je američka strana.

(sputnik)