LAVROV: Zapad je objavio totalni rat Rusiji

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je zapadne zemlje da vode „totalni rat“ protiv Rusije i ruskog naroda i kulture.

Zapadne zemlje „ukidaju Rusiju i sve što je u vezi sa Rusijom“, što uključuje „zabranu ruskih pisaca, kompozitora i drugih značajnih kulturnih ličnosti“, rekao je on na konferenciji za novinare u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

„Zapad je objavio totalni rat nama, celom ruskom svetu. Kultura ukidanja Rusije i svega što je povezano sa našom zemljom već dolazi do apsurdnih situacija“, rekao je Lavrov.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

On je dodao da se „može reći da će takva situacija biti prisutna još dugo“.

On je rekao da „SAD i njihovi sateliti udvostručuju, utrostručavaju, učetvorostručuju svoje napore protiv naše zemlje” i to „koristeći širok spektar sredstava – od jednostranih ekonomskih sankcija do lažne propagande u globalnom medijskom prostoru”.

„U mnogim zapadnim zemljama svakodnevna rusofobija je postala druga priroda. To je bez presedana. Na naše veliko žaljenje, takvo ponašanje podržavaju i podstiču vlade brojnih zemalja“, rekao je Lavrov.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(index.hr)