Lavrov otvorio karte: Specijalna operacija u Ukrajini ima za cilj da okonča svetsku dominaciju SAD

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se javnosti i naveo da će se Rusija okrenuti sebi i partnerima koji stoje izvan tzv. „zlatne milijarde“.

– Oslonićemo se na sebe i na naše pouzdane partnere, od kojih je velika većina izvan takozvane zlatne milijarde.

Lavrov je rekao da su zapadne zemlje grubo prekršile svoje fundamentalne principe.

– Nepovredivost privatne svojine, pretpostavka nevinosti – sve čime se hvalila zapadna civilizacija… iskočilo je iz koloseka na najgrublji način. Zapad je pokazao da je sposoban da počini zločine uprkos principima koje javno promovišu, kao i da sprovodi otvorenu razbojničku politiku i pljačku  – konstatovao je Lavrov.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Kako je naveo Lavrov, Rusija ne želi rat, ali više ne očekuje, ne može da se osloni i nema poverenja u zapadne zemlje i njihove priče o pregovorima.

Lavrov je naveo da specijalna operacija u Ukrajini ima za cilj da okonča unipolarni svet u kome dominiraju SAD, da se svet vrati poštovanju principa suvereniteta, povelje UN i međunarodnog prava.

– Želimo da obezbedimo civilima izlazak iz ugroženih zona i osiguramo bezbednost našeg stanovništva u Ukrajini i bezbednost Rusije – rekao je Lavrov.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE