Naslovnica U FOKUSU Lavrov: Jermenija da zapamti šta se desilo sa onima koji su se...

Lavrov: Jermenija da zapamti šta se desilo sa onima koji su se oslanjali na SAD

Šef ruske diplomatije je upozorio da među onima koji upravljaju Jermenijom ima onih koji žele da izgube Rusiju kao prijatelja

Rukovodstvo Jermenije trebalo bi da zapamti kakva je bila sudbina onih koji su se oslanjali na Sjedinjene Američke Države, kaže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u poslednjem intervjuu za TASS.

Komentarišući nedavna dešavanja u Nagorno-Karabahu, ministar je izjavio da je nemoguće da Rusija počne da ignoriše ono što se dešava na Zakavkazju zbog istorijskih i geopolitičkih realija, ali, uprkos tome, neki se danas u Jermeniji tome nadaju.

Nešto slično, kako je naveo, nedavno se moglo čuti u izjavi premijera Jermenije Nikola Pašinjana, koji je izjavio da je potrebno „kompenzovati one saveze koji nisu uspeli, a na koje je Jermenija računala kada je reč o svojoj bezbednosti“, te da je potrebno „raširiti krug partnera, koji će da osiguraju tu bezbednost“.

Šef ruske diplomatije takođe navodi da je trenutno među onima koji upravljaju Jermenijom puno onih koji žele da izgube Rusiju kao prijatelja i da steknu nove prijatelje.

„Ako se oslanjaju na Sjedinjene Države, kao što to direktno proizilazi iz izjava mnogih predstavnika jermenskog rukovodstva, onda bi možda bilo dobro da pogledaju noviju istoriju, kako su se SAD odnosile prema onima koje su nastojale da uzmu pod svoje okrilje, promovišući svoje geopolitičke interese u onim delovima sveta koji se nalaze daleko od američke obale. Sudbina svih ovih ljudi je veoma, veoma nezavidna“, podseća Lavrov.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social