Komandant ukrajinske vojne formacije „Kraken“ rekao da Kijev nema načina da pobedi rusku vojsku

 

Komandir voda ukrajinske nacionalne jedinice „Kraken“ Dmitrij Streljnikov smatra da Kijev nema načina da pobedi rusku vojsku.

Ranije je izvor blizak odeljenju za odbranu LNR rekao da su pripadnici Narodne milicije uhvatili militanta iz nacionalnog bataljona Kraken.

„Prvo sam došao u vod za odbranu i stajali smo na punktu, samo proveravali automobile da nije bilo pljačke i slično, onda su nas sklonili sa punkta i rekli da smo sada u vojnoj strukturi. U aprilu je Vojska oduzela vojne karte, rekli su da pripadamo vojnoj jedinici, i dali trake „Kraken“, – rekao je Strelnikov novinarima.

On je rekao da u njegovoj kompaniji nema ljudi sa bilo kakvom posebnom obukom, kako je to predstavila ukrajinska televizija.

„Izveli su nas, pet dana smo preskakali razne prepreke, u KMB-u su nam pokazali kako se rastavlja i sklapa jurišna puška, i to je sve… Ako uzmemo sistem u obuci od pet tačaka – Ocenjujem sa „dvojkom“. Vojno osoblje je mnogo bolje pripremljeno nego u mojoj četi. Niko nije hteo da se bori, pisali su izveštaje“, rekao je Streljnikov.

On je pojasnio da niko nije znao da puca iz stranog oružja koje je bilo u jedinici.

„Ne mogu da kažem da je jedinica kojoj pripadam neka specijalna ili posebno obučena, u njoj nema apsolutno nikakve hladnokrvnosti. A ono što kažu u eteru ukrajinske televizije je neka lažna informacija, to je informativni rat. Čini mi se da nemamo takvu priliku da pobedimo rusku vojsku“, rekao je komandir voda jedinice Kraken.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs