Naslovnica IZA OGLEDALA Ko je napravio piramidu na Marsu – VIDEO

Ko je napravio piramidu na Marsu – VIDEO

mars

[adsenseyu2]

Na YouTube kanalu koji se bavi mogućnostima postojanja života van planete Zemlje, pojavio se snimak koji je napravljen pomoću svemirskog vozila NASA-e, koje nosi naziv Kjuriositi Rover (Curiosity Rover), a koje funkcioniše bez posade. Snimljeni prizori sa Marsa su dali povod i osnovu za senzacionalne tvrdnje.

Piramida za koju naučnici veruju da je veličine automobila, podstakla je mnoge zagovornike teorija zavere da nepopustljivo tvrde da ovaj objekat dokazuje postojanje inteligentnih bića na Marsu. Po njima, to bi mogla biti bića koja su nekada boravila na ovoj planeti, a isto tako to može biti i dokaz njihovog trenutnog prisustva na Marsu.

Ovakve tvrdnje su izazvale nalet teorija, uključujući i teoriju o tome da bi ova piramida mogla biti samo vrh mnogo veće zakopane strukture, pa bi samim tim mogla imati ulogu nadgrobnog kamena, ili završnog dela konstrukcije.

Realističnija nagađanja kažu da bi to mogla biti kamena formacija koja sasvim slučajno podseća na piramidu.

[adsenseyu4]

Međutim, kanal na YouTube-u pod nazivom ParanormalCrucible ističe da je ovaj objekat gotovo savršenog dizajna i oblika, što znači da mora biti rezultat inteligentnog osmišljavanja, a nikako stvar igre svetlosti i senke.

Ipak, većina onih koji prate ovaj kanal uopšte nije ubeđena da se radi o piramidi. Jedan od pratilaca ovog kanala smatra da piramida dostiže tek visinu njegovih kolena, dok drugi prave poređenje sa kamenim formacijama na Zemlji, uz objašnjenje da takav objekat može biti rezultat rada vetra.

Ovo je najnovije otkriće u nizu otkrića koja ukazuju na stare ili nepoznate civilizacije. To je najnovija formacija koja je zabeležena na snimcima NASA-e, a među ranijim otkrićima ima stubova, ruševina, drugih piramida, urezanih lica i sfingi.

Većina naučnika odbacuje otkrića sa Marsa smatrajući ih primerima pareidolije, odnosno psihološkim fenomenom koji znači da je ljudsko oko zavarano i vidi lica, životinjske oblike i druge prepoznatljive oblike u različitim šarama, kamenim formacijama i oblacima.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]