Ogromna podvodna piramida pronađena blizu Portugala – VIDEO

Portugal-podvodna-piramida

Detaljnije istrage upućuju na mogućnost podvodnog vulkanskog brda, a uskoro će se saznati nove informacije. Neki veruju da je u pitanju zataškavanje nečeg mnogo većeg.

Portugalske vesti izveštavaju o otkriću veoma velike podvodne piramide koju je prvi pronašao Dioklecijano Silva između ostrva Sao Migel i Terseira i Azorskih ostrva kod Portugala. Kako se navodi, građevina je savršenih ivica i orijentisana je prema kardinalnim tačkama. Trenutne procene napravljene pomoću GPS digitalne tehnologije navode da je piramida visoka 60 metara, a da površina osnove iznosi 8.000 kvadratnih metara. Portugalski Hidrografski institut trenutno analizira podatke kako bi se odredilo da li su ovu građevinu napravili ljudi.

„Piramida je savršeno oblikovana i orijentisana je prema kardinalnim tačkama“, rekao je Silva za lokalne novine.

Piramida je pronađena u oblasti središnjeg Atlantika i smatra se da se nalazi pod vodom oko 20.000 godina. Ako se uzme u obzir da je to otprilike vreme kada je došlo do poslednjeg topljenja glečera nakon ledenog doba, moguće je da je civilizacija koja je živela pre tog ledenog doba sagradila piramidu.

Portugalska mornarica još uvek nije utvrdila poreklo, a mnogi se pitaju zašto je ovo prvi put objavljeno krajem 2012. godine. Nacionalna okeanska i atmosferska administracija (NOAA) koja proučava vulkansku aktivnost u oblasti piramide, trebalo je da otkrije piramidu sonarom s obzirom da je čitava oblast dobro proučena. Oni nisu naišli na ovu piramidu ili su sakrili ono što su pronašli.

Dodatno upućujući na mogućnost da su piramidu sagradile različite civilizacije, arheolozi iz Portugalske asocijacije za arheološka istraživanja su nedavno otkrili dokaze na ostrvu Piko, koji ukazuju na to da su ljudi živeli u regionu Azorskih ostrva pre dolaska Portugalaca pre nekoliko hiljada godina.

Danas još uvek nema objašnjenja ko je pravio umetnička dela od kamenja na tim ostrvima. Da li je moguće da je civilizacija koja je živela pre Portugalaca napravila piramidu? Da li je moguće i da piramidu uopšte nisu napravili ljudi?

Azorska ostrva su prilično zanimljiv region pošto predstavljaju lanac od devet vulkanskih ostrva u tri glavne grupe koje se nalaze oko 1.300 kilometara od Lisabona. Ona se nalaze oko raseda između severnoameričkih, evroazijskih i afričkih tektonskih ploča. To je zanimljivo mesto za postavljanje piramide s obzirom na to da se piramidama pripisuju energetske osobine.

Važno je napomenuti da nigde nisu istaknute tačne koordinate piramide. Veruje se da postoje još dve piramide u oblasti, te da čitava oblast veoma podseća na oblast sa piramidama u Egiptu.

Webtribune.rs