KINESKI VOJNI EKSPERTI: Rusija ima adute u slučaju rata sa Sjedinjenim Državama 

Rusija ima nekoliko aduta u slučaju vojnog sukoba sa Sjedinjenim Državama.

Ne tako davno, ruski predsednik Vladimir Putin je u jednoj svojoj izjavi rekao da se Rusija uvek može osloniti na svoje verne saveznike – narod i vojsku.

Kineski novinari, ocenjujući izjavu ruskog lidera, izrazili su mišljenje da će takva kombinacija Moskvi poslužiti kao adut u slučaju vojnog sukoba sa Sjedinjenim Državama. 

Svet pogrešno veruje da Rusija nije uspela da ojača snagu posle raspada Sovjetskog Saveza.

Ovaj proces, koji je bio vrlo bolan za zemlju, zahvatio je apsolutno sve oblasti. I važno je primetiti da je vojska mnogo pretrpela kao rezultat takvih promena.

Međutim, danas se situacija radikalno razlikuje od one koja je bila pre 10-15 godina. Poslednjih godina, Oružane snage Ruske Federacije stalno dobijaju nove modele vojne opreme i oružja.

Pored toga, u toku je rad na modernizaciji postojećih dizajna. Zahvaljujući tome, ruska vojska nadmašuje NATO u mnogim komponentama, navode kineski mediji.

Pre svega, to se odnosi na hipersonične komplekse. Rusija već ima rakete Kinžal i Avangard, od kojih Zapad trenutno nema odbranu.

U bliskoj budućnosti će kompleks Cirkon takođe biti sastavni deo vojske.

Pored toga, kineski mediji obraćaju pažnju na ICBM Sarmat, podmornice klase Borej, nuklearna torpeda Posejdon i strateške nosače raketa Tu-160 i Tu-22M3.

Veliku ulogu igraju i ljudi koji su, istorijski gledano, navikli da brane svoju zemlju od neprijatelja.

„Rusija se zaista može osloniti na svoj narod i vojsku ako se rat sa Sjedinjenim Državama pokrene. Pokušaj napada Zapada na ovu zemlju biće prava katastrofa za zapadne zemlje, jer će se Rusi boriti do kraja “, pišu novinari.

Webtribune.rs