Kineski list: Evropa će platiti još veću cenu za samovolju NATO-a i sukob s Rusijom

       

Evropske zemlje će na kraju morati da plate još veću cenu za novu spiralu napetosti sa Rusijom, izazvanim manevrima „Defender“ i samovoljnom vladavinom NATO-a u Evropi. 

Ovo se navodi se u kolumni koja je objavljena u listu Narodnooslobodilačke armije Kine „Jiefangjun Bao“.

„Sukob između Rusije i Ukrajine već je izazvao globalnu prehrambenu i energetsku krizu. Ako nova runda krize bude dugo trajala, evropska ekonomija će još više nastradati, a politički, društveni, kulturni i rasni problemi u Evropi samo će se pogoršati.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Zemlje Evrope, kada dođe vreme, moraćete da plate još veću cenu za ovo, a ova samovolja NATO-a će uticati na sve zemlje sveta“, piše u tekstu.

Kao što je navedeno u tekstu, istorija pokazuje da su svi veći manevri NATO-a doveli do kontravežbi Rusije. Osim toga, autor napominje da Nemačka igra ključnu ulogu u ovim manevrima. S tim u vezi, on ističe da degradacija odnosa Rusije i Nemačke direktno vodi povećanju konfrontacije Moskve i NATO-a.

„Rusija i Nemačka su tradicionalno evropske sile, pa će degradacija rusko-nemačkih odnosa, sve do dugoročne konfrontacije u budućnosti, gurnuti Evropu u geopolitičku i ekonomsku krizu. A evropske zemlje neće imati gde da se sakriju od ove nove, ali još dugoročnije i duboke krize“, ističe autor članka.

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte