Naslovnica ŽIVOT Kineska mapa lica otkriva s čime se vaše telo bori

Kineska mapa lica otkriva s čime se vaše telo bori

[adsenseyu2]

fbvsd9whd

[adsenseyu3]

Mapiranje lica “Mien Shiang” doslovno znači čitanje lica i tradicionalna kineska medicina čvrsto veruje kako ono govori mnogo više nego što mislimo…

Kineska medicina smatra da svaki deo našeg lica predstavlja određene organe u našem telu, a kad se pojave problemi na određenim područjima, na primer bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba rešavati.

Ovde govorimo o neravnoteži kože – o pojavi akni, osipa, osetljivosti kože, upala, crvenila kao i izraženih bora i pigmentacija.

Čelo: Bešika, srce i tanko crevo

Uzrok: Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog sistema za varenje. Preterana konzumacija alkohola, previše šećera i kasno spavanje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.

[adsenseyu1]

Lijek: Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu i prazniti “kantu za smeće” u glavi.

Između i sa strane obrva: Jetra

Uzrok: Kao gore, ističe da vaš sistem za varenje radi previše i ne dobija dovoljno odmora. Vi možete takođe biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lek: Preporučuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije – sve to će vam pomoći.

Ispod očiju: Bubrezi

Uzrok: Preterano unošenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite jeste li dovoljno hidrirani sve vreme.

[adsenseyu4]

Nos i ispod nosa: Srce

Uzrok: Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visoki krvni pritisak takođe može doneti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lek: Proverite svoj krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede niski nivoi holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje će takođe poboljšati stanje.

Donji deo obraza: Pluća

Uzrok: Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lek: Držite se podalje od zagađenog vazduha, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

[adsenseyu1]

Desni i levi obraz: Pluća i želudac

Uzrok: Pušenje, loše varenje, želučani problemi, stres, loša prehrana, previše šećera, moguće alergije.

Lek: Eliminisati obrađene namirnice iz svoje prehrane i proverite koristite li kvalitetnu prirodnu kozmetiku pogodnu za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnog, proverite jesu li ta područja čista. Za žene, oprez tokom šminkanja sa sunđerima i četkicama – često ih menjajte i perite.

Oko usta: Debelo crevo

Uzrok: Prehrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske prehrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lek: Detoks dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamnozelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sistemu.

Vilica, brada i vrat: Hormoni, ginekološki problemi

Uzrok: To bi moglo značiti da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u prehrani i načinu života. Takođe, bi to moglo biti i zbog ovulacije.

Lek: Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok: Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lek: Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.

(prirodnilijek)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]