Kada osećate malaksalost, umor, nedostatak snage – To je zbog ove vrste hrane

bfrgf

Ukoliko se i vi povremeno osećate iscrpljeno to je zbog aditiva u hrani, koji su jedan od sastojaka u brojnim namirnicama koje kupujemo u prodavnicama.

Uz kalcijum, fosfor je jedan od najzastupljenijih minerala u našem telu, zaslužan za normalnu pH vrednost organizma i održavanje hormonskog balansa.

Fosfati su glavni sastojci namirnica poput jaja, mesa, mlečnih proizvoda, žitarica, orašastih plodova i čokolade.

Prirodni fosfati nisu mnogo štetni, zapravo su zaslužni za prenos energije i učestvuju u mnogim metaboličkim procesima.

Sa druge strane neorganski fosfati se kao aditivi upotrebljavaju u hrani i piću i mogu značajno oštetiti naše zdravlje.

Neorganski fosfati se nalaze u 70% prerađenih namirnica i zato je veoma važno da obratite pažnju na ono što jedemo. Oni se namirnicama dodaju, kako bi ukus bio bolji, a rok trajanja duži.

Najviše ovih aditiva nalzi se u gotovoj, konzerviranoj hrani, mesnim prerađevinama (viršlе, kоbаsicе i sаlаmе) i sokovima.

Prekomeran unos hrane, bogate aditivima dovodi do smanjene volje za kretanjem i utiče na gotovo potpun gubitak energije. Posebnu štetu u našem organizmu, aditivi mogu naneti bubrezima.

Ako želite da se zaštitite od štetnog efekta aditiva na naše zdravlje, obavezno izbegavajte konzerviranu hranu, mesne prerađevine, gazirane napitke, pahuljice, grickalice…

Potrudite se da se vaš jelovnik bazira na svežem voću i povrću, koje će vas pokrenuti da uspešno obavite svoje dnevne obaveze i osećate se zdravo i poletno.