Kad pošalješ nelegalnog predstavnika da gleda tuđa posla: Nemačka za sankcije protiv Dodika

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da su sankcije mogućnost da se zaustave negativni politički tokovi u Bosni i Hercegovini.

Mas smatra da je situacija na Zapadnom Balkanu najgora od završetka ratova iz devedesetih godina i dodao da „postoje oni koji žele da dovedu u pitanje BiH“, preneo je portal Kliks

Kako je kazao Mas, potreban je žustriji pristup, kao i da se razgovara o tome da li su sankcije način da se zaustavi trenutni razvoj situacije u BiH.
„Razvoj događaja je ekstremno zabrinjavajuć“, kazao je.

Sankcije bi, rekao je, bile usmerene protiv onih koji dovode u pitanje državne strukture, i pokušavaju da ljude podstaknu na mržnju ili žele da da prekinu veze s EU.

„Dodik narušava arhitekturu Dejtonskog sporazuma. Mi u Evropskoj uniji ne možemo prema tome biti indiferentni“, dodao je.

Mas ističe da Dodik, koji je najavio postupno povlačenje iz državnih institucija uključujući povlačenje iz vojske, narušava arhitekturu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE